بهترين نحوه نگهداري موادغذايي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #68723
    mosavi
    مشارکت کننده

    انجماد، بهترين نحوه نگهداري موادغذايي بوده و موجب متوقف شدن فعاليت ميكرب ها مي شود. فريز کردن، اولين اولويت بعد از تازه خواري است و اگر اصول مناسب آن رعايت شود، از روش‌هاي نگهداري نظير کنسرو کردن يا خشک کردن، بسيار بهتر است. به‌طور کلي، ماده غذايي اگر قراراست فريز شود، بهتر است خام فريز شود. مزيت خام فريز کردن مواد غذايي هم اين است که اگر آلودگي و سموم ميکروبي در ماده فريز شده به وجود آمده باشد با پختن از بين مي‌رود، اما در مورد غذاهاي پخته اين اتفاق محدود به گرم کردن مي‌شود، بنابراين، غذا به دماي مناسب براي پاک شدن نخواهد رسيد. سبزيجات خام‌ 6 تا 8 ماه، سبزيجات پخته‌ 3 ماه، گوشت قرمز 6 ماه، مرغ‌ 4 ماه و ماهي 2 ماه قابل نگهداري در فريزر هستند.

    شرايط مناسب براي فريز کردن، زماني فراهم مي شود که فريزر انباشته از مواد غذايي نباشد و اجازه گردش هواي سرد در اطراف مواد غذايي به وجود آيد کيسه‌هايي هم که براي فريز کردن استفاده مي‌شوند، لازم است حتماً شفاف و استاندارد باشند تا در شرايط فريز، پاره نشده و قابليت کيپ کردن در آنها وجود داشته باشد چرا که در غير اين صورت، علاوه بر احتمال انتقال آلودگي به مواد غذايي، امکان تصعيد آب مواد غذايي هم وجود دارد. بايد توجه داشت در بعضي از سبزي‌ها مثل هويج و اسفناج، مقدار زيادي نيترات وجود دارد که در تماس با آلودگي ميکروبي، تبديل به نيتريت شده و با آمين‌ها و اسيدهاي آمينه که از ترکيبات طبيعي مواد غذايي به شمار مي‌آيند، ترکيبات سرطان زايي به نام نيتروزآمين‌ها را به وجود خواهند آورد. 😈

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.