اسفناج نخورها بخوانند

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80926
    Shafiei
    مشارکت کننده

    «بتائین» موجود در اسفناج خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش داده و عملکرد ورزشکاران را بالا می‌برد.

    اگر عاشق اسفناج هستید که درود بر شما! چون یک ماده‌ی غذایی مفید را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان کرده‌اید و احتمالاً تغذیه‌ی سالمی هم دارید. با مطالعه‌ی این مطلب بیشتر متوجه می‌شوید چه خیری به بدنتان می‌رسانید. اما روی سخن ما با کسانی است که اسفناج نمی‌خورند. شاید این مطلب بتواند تشویقی باشد تا روی خوش به سبزی مورد علاقه‌ی ملوان زبل بدهید. با مصرف اسفناج کالری کمی نصیبتان می‌شود اما در عوض فیبر، ویتامین A، ویتامین C، اسیدفولیک و مواد معدنی خوبی عایدتان می‌شود. ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید تا با هم مروری بر خواص این سبزی خوش‌رنگ و پرخاصیت داشته باشیم. قبل از هر چیز بهتر است بدانید که هر 200 گرم اسفناج پخته معادل 250 گرم اسفناج خام حدود 50 کیلوکالری دارد اما میزان فیبر آن به 7 گرم می‌رسد.

    اسفناج سرشار از ویتامین‌ها
    200 گرم اسفناج پخته حداقل 8 میلی‌گرم پیش ساز ویتامین A به بدنتان می‌رسد (بد نیست بدانید که نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین 3 تا 5 میلی‌گرم است) و حدود 30 تا 40 میلی‌گرم ویتامین C که در عمل نصف نیاز روزانه‌ی ما را تامین می‌کند. همین میزان اسفناج سه چهارم نیاز بدن ما به اسیدفولیک را تامین می‌کند. باید بدانید که این ویتامین به خصوص برای خانم‌های باردار بسیار لازم و ضروری است.

    اسفناج سرشار از مواد معدنی
    اسفناج نقش مهمی در پر کردن باک املاح بدن دارد. این ماده‌ی غذایی حاوی میزان زیادی آهن، کلسیم، منیزیم و مواد معدنی دیگر است. درست است که وجود فیبر و همچنین اسید اگزالیک موجود در این سبزی اجازه نمی‌دهد که ترکیبات مفید آن به خوبی جذب شود اما با این حال میزان قابل‌توجهی از این مواد معدنی در بدن باقی می‌ماند به خصوص منیزیم، زینک، مس، منگنز و سلنیوم آن. باید بدانید که هر 200 گرم اسفناج پخته حاوی حدود 140 میلی‌گرم منیزیم است که 40 درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ماده‌ی معدنی را تامین می‌کند.

    در خصوص آهن موجود در اسفناج باید بگوییم که 100 گرم اسفناج حاوی 2.7 میلی‌گرم آهن دارد که در حدود 5 درصد آن جذب بدن می‌شود. اما این میزان زمانی که اسفناج را به همراه گوشت میل کنید به مراتب بیشتر می‌شود (تا حدود 15 درصد).

    اسفناج و فلاوونوئیدها
    اسفناج علاوه بر داشتن رنگدانه‌های سبز و کاروتنوئیدها (همان پیش سازهای ویتامین A) حاوی فلاوونوئیدها هم می‌باشد. این ترکیبات مغذی مقاومت مویرگ‌ها را افزایش داده و اگر با ویتامین C مصرف شود خاصیت ضداسکوربوتی (بیماری کمبود ویتامین C) دارد.

    گفتیم که اسفناج حاوی میزان چشمگیری ویتامین C می‌باشد. البته باید بدانید که این میزان بسته به فصل و نوع اسفناج متفاوت است. به عنوان مثال در تابستان میزان ویتامین C اسفناج حدود 40 میلی‌گرم، در پاییز 72 و در زمستان 120 میلی‌گرم تخمین زده شده است

    اسفناج و نیترات
    اسفناج مانند سبزیجات سبزرنگ دیگر حاوی میزان قابل‌توجهی نیترات است. اگر دقیق‌تر بگوییم هر 100 گرم اسفناج حاوی 80 تا 100 میلی‌گرم از این ترکیبات می‌باشد. البته در حین پخت و پز 30 درصد از این نیترات‌ها کاهش می‌یابد. بهتر است بدانید که باید میزان جذب نیترات‌های غذایی را محدود کرد به خاطر اینکه احتمال دارد این ترکیبات به نیتریت‌ها تبدیل شوند. برای پیشگیری از این مسئله بهتر است تا حد ممکن اسفناج تازه را انتخاب کنید. هنگام شستشو آن‌ها را در آب نخیسانید و بعد از طبخ بلافاصله مصرف کنید. همچنین از حرارت زیاد و طولانی مدت برای پختن این سبزی خودداری کنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.