ارزان بخورید ،کالباس نخورید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93414
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    تولید سوسیس و کالباس با استفاده از خمیر مرغ مدت‌هاست مورد انتقاد کارشناسان تغذیه است. این انتقادات کار را به‌جایی کشاند که ماه گذشته سازمان غذا و دارو پا به میدان گذاشت و استفاده از خمیر مرغ را ممنوع اعلام کرد؛ اما گویا مواد زائد و خمیر مرغ همچنان در تهیه این فرآورده غذایی استفاده می‌شود؛ چراکه این بار یک نماینده مجلس به روند تولید و عرضه سوسیس و کالباس‌های بی‌کیفیت انتقاد کرده است.سلیمان عباسی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت بازنگری در نحوه تولید سوسیس و کالباس نظارت بیشتر در این‌باره را خواستار شد.

    به گزارش سلامت نیوز، روزنامه فرهیختگان در ادامه نوشت: این در حالی است که تبلیغ این ماده غذایی در کشور با وجود ممنوع بودن، همچنان ادامه دارد. البته این مساله منحصر به کشور ما نیست و در کل دنیا تبلیغات گسترده این ماده غذایی با توجه به درآمد میلیاردی آن در قالب فست‌فودها و مواد غذایی اشتها‌برانگیز با تکیه بر تکنیک‌های روانشناسی رنگ‌ها وجود دارد. پیش از این براساس ماده 37 قانون پنج‌ساله کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبلیغ برخی از مواد آسیب‌رسان و کم‌ارزش غذایی را ممنوع کرد که سوسیس و کالباس یکی از آنها بود.

    اما صدا و سیما در قالب تبلیغ «فرآورده‌های گوشتی» به تبلیغ این مواد غذایی ادامه می‌دهد و در فروشگاه‌ها، فرودگاه‌ها و اماکن عمومی نیز همچنان تبلیغ سوسیس و کالباس ادامه دارد. با این حال این نماینده مجلس خواستار ممنوعیت تبلیغات این ماده غذایی برای همیشه شد. در این میان توجه بیشتر حوزه سلامت به سالم‌سازی غذا و ایجاد امنیت غذایی یکی از مسائلی است که باید اهتمام بیشتری نسبت ‌به آن وجود داشته باشد که به‌اعتقاد عباسی این مساله نیازمند مراحل نظارتی کافی و استاندارد بودن مراحل تهیه فرآورده‌های غذایی است. او پیشنهاد می‌دهد منابع غذایی سالم با قیمت مناسب جایگزین فرآورده‌های گوشتی بی‌کیفیت شود.

    عبدالرحمان رستمیان، دیگر عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سوسیس و کالباس به دلیل افزودنی، چربی و نیترات بالا عوارض زیادی برای مصرف‌کنندگان دارد، می‌گوید: «استانداردسازی تولید این ماده غذایی در درجه اول اهمیت قرار دارد که این مساله به‌واسطه تولید این ماده غذایی در کارخانه‌های محدود با نظارت کامل امکان‌پذیر است.» به‌گفته رستمیان در کشور ما به‌دلیل تولید زیاد و بدون نظارت، این فرآورده غذایی به‌شکل بی‌کیفیت وارد بازار می‌شود. در این میان وظیفه سازمان غذا و دارو سنگین‌تر می‌شود؛ چراکه باید علاوه‌بر افزایش نظارت‌ها درباره فرآورده‌های استاندارد و غیراستاندارد اطلاع‌رسانی به‌موقع نیز انجام دهد. رستمیان با انتقاد از اطلاع‌رسانی درباره مضرات و کیفیت این فرآورده غذایی می‌گوید: «فرهنگ‌سازی درباره مضرات مواد غذایی آسیب‌رسان کم‌ارزش باید به‌طور ویژه در دستور کار قرار گیرد. وزارت بهداشت هم باید اهتمام ویژه‌ای در این‌باره انجام دهد؛ به‌طوری که کل بدنه وزارت بهداشت از متخصصان تا بهیاران خانه‌های بهداشت در این‌باره اطلاع‌رسانی کنند.» از طرفی رستمیان به نبود قوانین بازدارنده در برخورد با متخلفان اشاره می‌کند که به اعتقاد او باید قوانین در این‌باره به‌روز شود.

    رستمیان درباره جایگزینی مواد غذایی سالم و ارزان‌تر به‌جای سوسیس و کالباس می‌گوید: «در درجه اول باید به مردم فهماند که از مواد غذایی که نمک بالای پنج درصد، چربی بالای 25 درصد و قندهای بالا دارند، استفاده نکنند. از طرفی دولت باید قیمت مواد لبنی را تا حد ممکن پایین بیاورد.» به‌اعتقاد او این ماده غذایی به دلیل خوشمزه بودن و زود آماده شدن مورد توجه است که طرحان مواد غذایی و کارشناسان غذایی می‌توانند مواد غذایی مناسب‌تر و سالم‌تری را جایگزین آن کنند.

    ضیاءالدین مظهری، کارشناس تغذیه می‌گوید: «سوسیس و کالباس به علت پایین بودن ارزش غذایی و بالا بودن مضراتش می‌تواند زمینه‌ساز برخی از بیماری‌ها شود؛ به‌طوری که حتی سازمان بهداشت جهانی استفاده بیش از حد آن را زمینه‌ساز بروز سرطان می‌داند.» به‌گفته مظهری بسیاری از غذاهای سنتی مثل انواع کوکوها، نان‌های محلی، میوه‌های خشک و انواع لبوها می‌تواند جایگزین این ماده غذایی شود. البته این مساله نیازمند آموزش و فرهنگ‌سازی است. شاید جایگزینی غذاهای ارزان با امکان مصرف آسان، اما دارای ارزش غذایی بالاتر، مثل انواع کوکوهای آماده بتواند جایگزینی برای سوسیس و کالباس باشد که برخی به‌دلیل ارزان بودن و البته بی‌دردسر بودن تهیه و مصرفش، به آن روی می‌آورند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.