ارتباط غذا با خلق و خو؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69107
    nikbakht
    مشارکت کننده

    مواد مغذي مختلفي روي خلق اثر دارند :

    كربوهيدرات : مطالعات نشان مي دهند كه افراد 14 الي 30 دقيقه پس از دريافت كربوهيدرات احساس انرژي پيدا كردند در حالي كه دو ساعت بعد به دليل رهايي انسولين و كاهش سطح گلوكز خون احساس خستگي مي كنند . همچنين در مطالعه اي كه به مدت 9 روز انجام شد دريافت اندك كربوهيدرات منجر به افزايش پرخاشگري و افسردگي شد . اين نتايج مي تواند هشداري براي افرادي باشد كه جهت كاهش وزن نان ، برنج و ساير غذاهاي پر كربوهيدرات را از رژيم غذايي خود حذف مي كنند . از سوي ديگر مشاهده شده است كه در برخي اختلالات نظير سندرم پيش از قائدگي (PMS) مصرف شكلات و غذاهاي شيرين و پر كربوهيدرات بالا مي رود . شكلات حاوی کاکائوی تیره داراي مواد فعال شبه داروئي است كه موجب اشتياق و بروز اثرات خوشايندي در مغز افراد مي شود .

    گلوكز : گلوكز پلاسما توسط عوامل متعدد هورموني و عصبي هر روزه در محدوده بين 144-72 mg/dL حفظ مي شود در صورتي كه سطح گلوكز خون زير mg/dL 50 باشد و علائم ايجاد شده پس از مصرف كربو هيدرات بر طرف شود، فرد دچار هيپوگليسمي است . اين علائم شامل تعريق ، رنگ پريدگي ، تپش قلب ، اضطراب ، تحريك پذيري ، گرسنگي ، تهوع و استفراغ ، سردرد و خستگي يا خواب آلودگي ، گيجي ، تاري ديد ، رفتار غير طبيعي ، فراموشي واختلال درک هستند . برخي محققين علت بروز رفتار هاي جنون آميز را به هيپوگليسمی نسبت داده و ذكر كرده اند كه گلوكز خون در اين افراد كاهش بارزي داشته است آنان همچنين متوجه رهايي سطح بالايي از انسولين شده اند. البته اين نتايج از سوي بعضي ديگر از محققین مورد قبول واقع نشده است. و انها معتقد هستند كه براي اثبات اين نظريه بايد سطح گلوكز خون اين افراد در لحظه ارتكاب مورد ارزيابي قرار گيرد .
    فوليك اسيد :پژوهشگران دريافته اند كه كمبود فولات باعث بروز نشانه هاي افسردگي مي شود و يك سوم تا يك دوم افراد مبتلا به اختلالات رواني در معرض كمبود فولات قرار دارند . معمولا نشانه هاي روانشناختي – عصبي كمبود هاي فولات و ويتامين B12 به طور قابل ملاحظه اي مشترك هستند ولي گفته مي شود كه تاثير كمبود ويتامين B12 روي اعصاب محيطي و كمبود فولات بيشتر روي عملكرد مغز است .
    آهن : كمبود آهن باعث بروز خستگي و كاهش انگيزه براي انجام فعاليت هاي روزانه مي شود . مشاهده شده است افراد مبتلا به فقر آهن علائم افسردگي و اضطراب نشان مي دهند .
    روي : طي يك پژوهش مشخص گرديد ميزان غلظت روي سرم در افراد افسرده مثل مقادير سرمي افراد سالم بود . از سوی دیگر، طي مطالعه اي روي دانشجويان دختر دانشگاه اهواز مشاهده شد كه دريافت عنصر روي در رژيم غذايي دانشجويان افسرده حدود نصف دريافت دانشجويان شاهد سالم بوده است .
    اسيدهاي چرب امگا 3 : اسيدهاي چرب امگا 3 در فرايند يادگيري و شناخت نقش دارد . مكمل یاري با اسيد هاي چرب امگا 3 با كاهش عصبانيت ، افسردگي و اضطراب همراه بوده است . همچنين نشانه هاي كمبود اين اسيد هاي چرب در كودكان مبتلا به بيش فعالي مشاهده شده است . دريافت اندک چربي های غير اشباع چند گانه با افزايش خطر تمايل به خود كشي ارتباط داشته است .
    اسيد آسكوربيك (ويتامين C ) :در برخی سطوح پايين ويتامين C سرم خون با سطح پايين عملكرد مغزي و فرآيندهاي شناختي همراه بوده است .

    به نظر مي رسد مصرف كربوهيدرات ها و كاكائو در بهبود خلق تاثير دارد .

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.