کودک شما هم شیر نمی خورد؟!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71149
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    اگر فرزندتان شير نمي خورد، بخوانيد

    رژيم‌هاي غذايي غني از کلسيم باعث حفظ تراکم استخوان‌ها و استحکام اسکلت بدن مي‌شود. شير، سرشار از موادمغذي مختلف است و ارزش غذايي بسيار زيادي دارد. شير منبع غني پروتئين، كلسيم و فسفر است و ويتامين B2 و A موردنياز بدن را كه باعث رشد و استحكام استخوان‌ها مي‌شود، تامين مي‌كند…

    براساس نتايج تحقيقات و بررسي‌هاي انجام شده، مصرف مقدار کافي موادغذايي حاوي کلسيم به‌خصوص شير و ساير فرآورده‌هاي لبني مثل ماست و پنير اهميت فراواني دارد و گنجاندن اين موادغذايي در وعده‌هاي روزانه كودكان،‌ ضروري است.

    روش تغذيه و نوع غذاهايي که براي كودك انتخاب مي‌شود، اهميت زيادي دارد زيرا ذائقه در دوران كودكي شکل مي‌گيرد. بچه‌ها عادت‌هاي غذايي را از والدينشان ياد مي‌گيرند و پدر و مادر وظيفه دارند همان‌طور که عادت‌هاي اجتماعي و ارزشي را به بچه‌ها ياد مي‌دهند، عادت‌هاي درست غذايي را به آنها آموزش دهند. تمايل نداشتن كودك به نوشيدن شير و حذف آن از برنامه غذايي، احتمال ابتلا به مشكلات گوارشي از جمله عدم تحمل لاكتوز را در بزرگسالي افزايش مي‌دهد. کودکان 4 تا 8 ساله، بايد روزانه 800 ميلي‌گرم کلسيم دریافت کند.
    برخي والدين علت‌هاي مختلفي را براي شيرنخوردن كودكشان بيان مي‌كنند. اگر كودك تمايلي به خوردن شير ندارد به جاي حذف آن از برنامه غذايي، ماست، دوغ و ساير محصولات لبني را جايگزين مقداري از سهم شير روزانه كودكتان كنيد تا بخشي از كلسيم موردنياز وي تامين شود.

    اگر نوشيدن شير با معده خالي باعث ايجاد نفخ يا اسهال در كودكتان مي‌شود، بايد شير را همراه با خوراکي‌هاي ديگر ميل كند. توصيه مي‌شود والدين براي تشويق كودكان به نوشيدن شير،‌ مصرف آن را با مقدار کم شروع كنند و مقدار آن را به‌طور تدريجي افزايش دهند. در اين صورت، به مصرف شير عادت مي‌کند و مشکلي نخواهد داشت. مي‌توانيد براي ترغيب كودكتان مخلوطي از شير و ميوه‌هايي مانند توت‌فرنگي، موز و… يا كاكائو تهيه كنيد، اما اين كار را به شكل تفنني انجام دهيد زيرا اگر ذائقه كودكتان به اين نوع طعم و مزه شير عادت كند، از خوردن شير به تنهايي پرهيز خواهد كرد.

    فراموش نكنيد كه بايد در روز به‌طور متوسط 800 تا 1000 ميلي‌گرم كلسيم دريافت شود و اگر كمتر از اين مقدار باشد، دچار كمبود كلسيم و به دنبال آن پوكي و نرمي استخوان خواهيد شد. با كاهش اين ماده مغذي، زمينه بروز پوكي و نرمي استخوان، پوسيدگي دندان و… فراهم مي‌شود. بنابراين بايد گروه غذايي نان و غلات، شير و لبنيات، و ميوه در وعده صبحانه بچه‌ها جايگاه خاصي داشته باشد. جالب است بدانيد نتايج تحقيقات جديد نشان داده‌اند كلسيم، در كنترل فشارخون نقش دارد و به دنبال آن در كنترل بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي بسيار موثر است.
    سلامت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.