-
نویسندهنوشتهها
-
۲۵ فروردین، ۱۳۹۳ در ۰۱:۲۲ #82420
v.fatoorechi
مشارکت کنندهرژیم غذایی غنی از آهن موجب میشود زنان 30 تا 40 درصد کمتر علائم و مشکلات سندرم پیش از قاعدگی را تجربه میکنند.
تقریبا تمام زنان و دختران جوان در روزهای قبل از دوره قاعدگی دردها و ناراحتیهای جسمی را تحمل میکنند، کاهش این دردها و مشکلاتی مثل نفخ، دل پیچه و احساس عصبانیت به سادگی امکان پذیر است.
گاهی مواقع زنان و دختران جوان تمایل شدیدی به خوردن عدس، گوشت قرمز، جگر یا اسفناج پیدا میکنند، مطالعات نشان میدهد این کشش ممکن است با دوره ماهانه آنها ارتباط داشته باشد و تلاش بدن برای برطرف کردن مشکلات مرتبط با این دوره باشد.
زنانی که رژیم غذایی غنی از آهن دارند، 30 تا 40 درصد کمتر از سایرین مشکلات قبل از قاعدگی را تجربه میکنند.
گروهی که روزانه حدود 20 میلیگرم آهن مصرف میکنند بسیار کمتر از گروهی که آهن مصرف نمیکنند، دچار مشکلات و ناراحتیهای پیش از قاعدگی می شوند.
زنانی که در روزهای پیش از شروع قاعدگی به شدت درد دارند و علائمی مثل نفخ معده، بیاشتهایی و عصبانیت آزارشان میدهد، باید مواد غذایی مصرف کنند که دارای آهن زیادی است.
تامین آهن مورد نیاز بدن با مصرف غلات
بهتر است بیشتر از نیمی از آهن مورد نیاز قبل از ظهر به بدن برسد، یک فنجان غلات کامل حل شده در یک لیوان شیر میتواند حدود 50 درصد نیاز روزانه به آهن را برطرف کند.
تنها یک فنجان عدس میتواند 40 درصد نیاز روزانه بدن به آهن را برطرف کند. عدس به عنوان درمانی برای ضعف و بیحالی و خستگی و دورههای نامنظم زنان بسیار سودمند است. مصرف یک روز در میان عدس به عنوان صبحانه یا ناهار آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند اما خوردن سایر حبوبات هم باید به موازات عدس ادامه یابد، زیرا حبوبات غنی از مواد مغذی و مواد مفید برای بدن هستند.
زنانی که طی هفته حداقل 3 نوبت در غذاهای خود از اسفناج استفاده میکنند، طی روزهای پیش از قاعدگی علائم کمتری را تجربه میکنند. یک لیوان اسفناج بخارپز شده حدود 7 میلیگرم آهن در خود دارد که این به معنای تامین حدود یک سوم نیاز روزانه بدن یک زن جوان به آهن است.
آهن در بدن انسان به تولید هورمون سروتونین کمک میکند، سروتونین واسطه شیمیایی است که بر کنترل خلق و خوی انسان تاثیر دارد. پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که شاید علت مشکلات و دردهای قبل از دوره ماهانه زنان و دختران جوان کمبود برخی هورمونها یا مواد شیمیایی و واسطههای شیمیایی بدن باشد.
اگر زنان مقدار کافی آهن در روز به بدن خود برسانند، مقدار کافی سروتونین در بدن آنها ترشح میشود و علایم و مشکلات پیش از قاعدگی نیز کاهش می یابد.
خوردن آهن زیاد میتواند باعث افزایش بیش از حد آهن در بدن شده، تجمع آهن اضافی در بدن باعث ایجاد مشکل میشود. میزان مورد نیاز آهن روزانه بدن به صورت رژیم غذایی یا مکمل باید با نظر پزشک متخصص به بدن برسد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.