چند نکته برای جلوگیری از پیشرفت دیابت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83750
    z.yari
    مشارکت کننده

    دیابت بیماری ای جدی است و دنبال کردن مراحل درمان آن، زمان زیادی طول می کشد. اما تلاش بیماران برای بهبود وضعشان ارزشمند است و به آنها کمک می کند از عوارض جانبی جدی دیابت در امان باشند.رعایت برخی پرهیزهای غذایی و مصرف به موقع دارو از مواردی هستند که انجامشان برای بیماران دیابتی از ضرورت بسیار برخوردار است.
    ۱- نسبت به بیماری خود احساس تعهد کنید
    سعی کنید هر آنچه لازم است در رابطه با دیابت بدانید. مصرف غذای سالم را در خود به عادت تبدیل کنید. رعایت تعادل در وزن می تواند تاثیر بسزایی در سلامتی داشته باشد. به صورت منظم به قند خون خود نظارت داشته باشید و دستورالعمل های پزشک را در نگه داشتن قند خون در وضعیت طبیعی، با جدیت دنبال کنید.
    ۲- سیگار نکشید
    مصرف سیگار خطر ابتلا به عوارض مزمن دیابت از جمله حمله قلبی، سکته، آسیب های عصبی و بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، افراد مبتلا به دیابت که سیگار می کشند تا سه برابر بیشتر از دیابتی های پاک در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.
    ۳- کلسترول و فشار خون خود را تحت کنترل داشته باشید
    فشار خون و کلسترول بالا، به عروق شما آسیب رسانده و احتمال بروز حمله قلبی را افزایش می دهند. احتمال ظهور مشکلات ناشی از فشار خون و کلسترول بالا، در یک فرد دیابتی بسیار بیشتر است و درصد بروز حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. مصرف غذاهای سالم و ورزش منظم می تواند یک راه حل مناسب با بازدهی دراز مدت برای شما باشد. البته در برخی موارد نیاز به مصرف دارو نیز احساس می شود، اما زیاده روی در استفاده از دارو، توصیه نمی شود.
    ۴- چک آپ ِ عمومی و مراجعه به چشم پزشک را حداقل سالی یک بار انجام دهید
    هر چند که اغلب بیماران دیابتی به صورت منظم تحت نظر پزشک یا معاینات منظم قرار می گیرند، اما این معاینات جایگزینی برای چک آپ های سالیانه و مراجعه به چشم پزشک نمی باشند. در چک آپ سالیانه، عوارض جانبی دیابت، مانند آسیب های کلیوی و یا مشکلات قلبی و عروقی بررسی می شوند. همچنین چشم پزشک نیز آسیب های احتمالی به شبکیه و همچنین آب مروارید یا آب سیاه را -که از عوارض جانبی دیابت به شمار می روند- مورد بررسی قرار می دهد.
    ۵- وضعیت واکسن های خود را به روز نگه دارید
    لازم است بدانید دیابت عاملی بر تضعیف هر چه بیشتر سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زا است. به همین دلیل تزریق واکسن به یک فرد دیابتی می تواند توان فیزیکی بدن او را به شدت تضعیف کند. پس در خصوص تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنید.
    ۶- از دندان های خود مراقبت کنید
    دیابت عاملی بالقوه در بروز بیماری های لثه به شمار می رود. دقت کنید که برای محافظت از دندان ها لازم است حداقل دوبار در روز آنها را با استفاده از مسواک و نخ دندان، تمیز نمایید. همچنین مراجعه مرتب به دندان پزشک را (حداقل دو بار در سال) جدی بگیرید. علاوه بر این، در صورت مشاهده هر گونه عفونت، تورم و یا خونریزی در لثه، حتماً به دندان پزشک مراجعه کنید.
    ۷- به نظافت و سلامت پاهای خود بیش از پیش توجه کنید
    قند خون بالا می تواند به اعصاب پا آسیب بزند و منجر به کاهش جریان خون در آنها شود. بدین ترتیب هر نوع تاول زدگی، بریدگی یا سوختگی که به ناگاه یا به مرور زمان به وجود آید، ممکن است به عفونت های شدید و حتی قطع پا بیانجامد! برای جلوگیری از این مشکلات نکات زیر را رعایت کنید:
    -پاهای خود را روزانه در آب ولرم بشوئید.
    -پاها و خصوصاً بین انگشتان را به آرامی و با استفاده از یک حوله نرم، خشک کنید.
    -مچ و کف پا را با استفاده از کرم ها و لوسیون های مخصوص مرطوب و نرم نگه دارید.
    -از پاهای خود، در برابر بریدگی، سوختگی، تاول زدگی و انواع زخم، قرمزی یا تورم، به شدت مراقبت کنید.
    -حتماً از جوراب نخی استفاده کنید.
    -در صورت احساس درد یا مشاهده مشکلی غیرعادی در پاها، در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه و او را مطلع کنید.
    ۸- آسپرین مصرف کنید
    آسپرین دارویی مفید برای پیشگیری از لخته شدن خود است. با توجه به این خاصیت، با مصرف روزانه آسپرین، خطر بروز حمله قلبی و سکته -که مهمترین و بدترین عارضه‌ی بیماران دیابتی است- را در خود کاهش داده اید.
    با وجود خواص آسپرین برای بیماران دیابتی، بهتر است قبل از شروع مصرف در خصوص مصرف روزانه و همچنین دُز آسپرین مورد نیاز بدن تان، با دکتر خود مشورت کنید.
    ۹- مصرف الکل را قطع و یا حداقل کاهش دهید
    با وجود اینکه الکل عاملی برای کاهش قند خون است، اما مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه نمی شود.
    ۱۰- تاثیر منفی استرس بر بیماری خود را جدی بگیرید
    اضطراب، نگرانی و استرس، بدترین عامل برای افزایش عوارض دیابت در شماست. برخی هورمون های بدن، ممکن است در دراز مدت از تولید انسولین در بدن جلوگیری کنند که این مساله فقط همه چیز را برای یک فرد دیابتی بدتر خواهد کرد. سعی کنید استرس خود را کنترل کنید تا اثرات منفی آن دامن گیر شما نشود.برای پیشگیری از بروز اضطراب می توانید از تکنیک های خاصی جهت تمدد اعصاب در لحظات بحرانی استفاده کنید.
    _________________________________________________________________________________________________
    زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.