عامل تغذیه نقش اصلی را در کنترل علائم و جلوگیری از پیشرفت بیماری “ام اس” همچون دیگر بیماریهای مزمن بازی میکند.
بیماران مبتلا به ام اس رژیمهای غذایی حاوی مقدار پایینی چربیهای اشباع شده و سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 رو آورند و میزان ویتامین D بدنشان را در سطح بالا نگه دارند.
همچنین طبق نتایج بدست آمده از یک مطالعه جدید در بوئنوس آیرس، رژیمهای غذایی حاوی میزان بالایی نمک میتواند در پیشرفت بیماری “ام اس” موثر باشد.
در این بررسی دکتر «مائوریکیو فارز» محقق ارشد این مطالعه به همراه یک گروه تحقیقاتی به بررسی تاثیر نمک مصرفی بر وضعیت بیماری 70 مبتلا به “ام اس” پرداخته و نمونههای ادرار و خون آنان را آزمایش کردند.
این محققان در آزمایشهای انجام گرفته دریافتند: سطح بالای مصرف نمک در این بیماران با شدت گرفتن علائم بیماری “ام اس” در آنان مرتبط است به گونهای که بررسی اسکن مغزی بیماران حاکی از آن بود مصرف ببیشتر نمک احتمال پیشرفت این بیماری را بیش از سه برابر در آنان افزایش میدهد.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، اگرچه دلیل اصلی بیماری “ام اس” مشخص نیست، اما پزشکان معتقدند فاکتورهای متعددی همچون ژنتیک، واکنشها در سیستم ایمنی و احتمال وجود عامل عفونی در ابتلا به این بیماری نقش دارند.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی