رطب، مرحله قبل از رسيدگي کامل خرماست که ميزان رطوبت بيشتر و قند کمتري نسبت به خرماي کاملا رسيده و خرماي خشک دارد. در تمام ميوهها بعد از فرايند خشک شدن، مقدار قند و کالري به ازاي واحد وزن افزايش مييابد و دليل اين امر هم کاهش آب و در نتيجه غليظ شدن قند و ديگر مواد انرژي زاست. خشک کردن باعث افزايش نسبي غلظت قند در خرما ميشود و مصرف مقدار مشخصي از خرماي خشک در مقايسه با خرماي تازه تقريبا 2 برابر انرژي به بدن ميرساند.
به طور کل تمامی انواع خرما از منابع ويتامينهاي گروه B، پتاسيم و فيبرهاي محلول و نامحلول هستند با وجود اين نبايد در مصرف آن زيادهروي كرد زيرا تغذيه صحيح، يعني داشتن تعادل در مصرف موادغذايي. لازم است نيازهاي تغذيهاي از طريق مصرف همه گروههاي غذايي تامين شود نه يک خوراکي يا گروه غذايي خاص. علاوه بر اين، فراموش نکنيد خرما منبع غني انرژي است و قند بالايي دارد و اگر زياد مصرف شود، بهتدريج باعث چاقي خواهد شد.