مزایا و معایب رژیم گیاهخواری
رژیم گیاهخوار به علت دارا بودن مقادیر زیاد سبزی و میوه و بنشن و در نتیجه فیبر و همچنین دانه های روغنی و از طرف دیگر عدم مصرف گوشت ، بویژه گوشت قرمز نتایج زیر را به همراه دارد :
– کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش HDL
– کاهش سطح تری گلیسیرید خون
– کنترل فشار خون
– کاهش اسید اوریک
– کاهش و کنترل وزن
– کاهش خطر ابتلا به سرطان روده ، ریه و سینه
– کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
از طرفی :
ویتامین های B2 , B6 , B12 ، اسید فولیك و عناصری مثل روی و آهن در منابع حیوانی بیشتر و قابل جذب تر هستند.
وجود مهار كننده های جذب درمنابع گیاهی مثل «فیتات» ( در غلات سبوس دار، انواع مغزها و دانه ها )، اگزالات ( در اسفناج ، ریواس، جعفری ، بادام زمینی و انواع مغزها) و سیترات (در مركبات) باعث كاهش جذب مواد مغذی می شوند.
در کل یک رژیم گیاهخواری ممکن است برخی کمبود های تغذیه ای را به همراه داشته باشد از جمله :
– کاهش آهن بدن و احتمال بروز کم خونی
– کمبود و فقر ویتامین , B12 و احتمال بروز آنمی خطرناک پرنیشیز
– کمبود پروتئین ، کلسیم ، روی ، ویتامین D
لذا توصیه می شود گیاهخواران عزیز حتما زیر نظر کارشناسان و متخصصین قرار بگیرند و در صورت نیاز از مکمل ها استفاده کنند .