[align=justify]تحقیقاتی که به تازگی انجام شده، نشان میدهد که مصرف تنباکوی بدون دود ریسک ابتلا به سکته قلبی و مغزی را در مصرف کنندگان این مواد در مقایسه با غیر مصرف کنندگان، افزایش میدهد.
پژوهشگران آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در فرانسه نتایج یازده تحقیق را که در سوئد و آمریکای شمالی درباره اثرات مصرف تنباکوی بدون دود روی ریسک بروز سکتههای قلبی و مغزی انجام شده بود، بررسی کردند.
مصرف تنباکوی بدون دود، مسئول بروز 5 درصد از سکتههای قلبی و مغزی در آمریکا و 6.5 درصد از بروز این بیماریها در سوئد بود. همچنین مصرف تنباکوی بدون دود، دلیل بروز 7.1 درصد از مرگها بر اثر سکته قلبی یا مغزی در آمریکا و 4.5 درصد از مرگها در سوئد بود.
به گفته پژوهشگران طی چند دهه گذشته، مصرف تنباکوی بدون دود در اروپا و آمریکای شمالی رو به افزایش گذاشته است و بیشتر مصرف کنندگان آن را افراد زیر 40 سال تشکیل میدهند.
بنابر نتایج تحقیقات به دلیل اینکه این محصولات در مقایسه با سیگار کم ضررتر تلقی میشوند، تعداد افرادی که به مصرف آنها روی میآورند رو به افزایش است. [/align]