-
نویسندهنوشتهها
-
۱ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۲:۵۸ #70497susanمشارکت کننده
امروزه بسیاری از افرادی که میخواهند وزنشان را کم کنند به سراغ برخی داروها میروند، مخصوصا قرصهای تیرویید مثل لووتیروکسین و قرصهای ضد دیابت مثل متفورمین.
لووتیروکسین
مساله این است که استفاده از قرصهای افزایش دهنده ی متابولیسم بدن نظیر لووتیروکسین، تنها در صورتی مجاز است که کمکاری تیرویید وجود داشته باشد.
در واقع پس از کنترل وضعیت بدن و انجام آزمایشات تیروییدی و تایید آن توسط متخصص غدد و بررسی علایمی مثل افزایش وزن، خوابآلودگی و سایر نشانههای کمکاری تیروئید، داروی مناسب تجویز میشود.
در این صورت داروی لووتیروکسین همراه با رژیم درمانی به کاهش وزن کمک میکند. اما زمانی که عملکرد تیرویید طبیعی است، استفاده از این قرص نه تنها برای کاهش وزن مفید نیست، بلکه سبب بروز اختلالات تیروییدی در فرد خواهد شد.متفورمین
استفاده از متفورمین نیز که یک داروی ضددیابت است، تنها در صورتی مجاز است که فرد مبتلا به نشانههای اولیه سندرم متابولیک شده است.
قند خون ناشتای بالای 100، افزایش چربی خون، دور کمر بالاتر از 80، 88 یا 94 در زنان و بالاتر از 96، 102 و 112 سانتیمتر در مردان که توأم با افزایش وزن و افزایش نتیجه آزمایش تحمل قند خون باشد، نمایانگر سندرم متابولیک است.
در این صورت دادن رژیمغذایی به همراه ورزش و دارو میتواند از بروز دیابت جلوگیری کند. اما در اغلب افراد چاق نیازی به داروی متفورمین نیست.
این دارو ممکن است بتواند در خانمهای چاقی که دچار ناباروری هستند، شانس باروری را با کاهش وزن، افزایش دهد، اما در کسانی که مشکلی ندارند، نه تنها برای کاهش وزن مناسب نیست، بلکه میتواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد.
بنابراین، قبل از تجویز این دارو باید پیشزمینههای قبلی دارویی بیمار را هم مد نظر داشت و بیتوجهی به این مساله میتواند عوارض ناخواسته و پابرجایی ایجاد کند.۲ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۱:۰۷ #97549madjdمدیرکلبا تشکر از مطلب مفیدتون در ادامه اشاره ای میکنم به عوارض جانبی این دو دارو
عوارض جانبی لووتیروکسین
در صورت بروز هر یک از علایم زیر، مصرف لووتیروکسین را قطع کرده ، با پزشکتان تماس بگیرید: درد قفسه سینه ، ضربان قلب تند، تنگی نفس ، سردرد شدید، یا بثورات جلدی ، ممکن است چند هفته طول بکشد تا مقدار درست دارو برایتان تنظیم شود. اگر لووتیروکسین برای کم کاری غدد تیروئید به شما تجویز شده است ، علایم زیر باید رفع شوند: یبوست ، خشکی پوست ، خستگی ، خواب آلودگی ، ضعف ، افت مهارت های بدنی ، دردهای ماهیچه ای ، و افزایش وزن . اگر احساس نمی کنید این علایم در شما بهبود یافته اند با پزشکتان مشورت کنید. از طرف دیگر اگر دچار علایم زیر شدید یعنی مقدار داروی مصرفی شما بیش از نیاز بدنتان است و مقدار دارو را باید با صلاحدید پزشک کاهش دهید: اسهال ، تب ، عدم تحمل گرما، تعریق ، بی قراری ، تحریک پذیری ، لرزش دستان ، مشکل در به خواب رفتن ، تغییرات دوره ماهانه یا اشتها، یا کاهش وزن . با پزشکتان تماس بگیرید.عوارض جانبی متفورمین:
در صورت بروز هريك از علايم زير مصرف متفورمين را قطع كرده، در اسرع وقت با پزشكتان تماس بگيريد: خستگي، دردهاي عضلاني، تنگي نفس، خوابآلودگي، يا معدهدرد. اين علايم نادرند ولي بايد بلافاصله با پزشك در ميان گذاشته شوند. اينها ميتوانند علايم اسيدوز لاكتيك باشند كه اگرچه نادر است ولي اغلب كشنده ميباشد. علايم خفيفتر و معمولتر عبارتند از: از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ، نفخ، توليد گاز بيش از حد در رودهها، و اسهال. اگر اين علايم مشكلساز شدند با پزشكتان تماس بگيريد.۲ خرداد، ۱۳۹۰ در ۰۴:۲۲ #97559susanمشارکت کنندهآره اين حرفتون رو قبول دارم كه هر دارويي هر چقدر هم خوب باشه يه سري عوارض جانبي هم داره .من خودم يكي از افرادي هستم كه از اين عوارض ضربه خوردم
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.