-
نویسندهنوشتهها
-
۸ تیر، ۱۳۹۱ در ۰۱:۵۵ #73282Zohre Azimiمشارکت کننده
محمد بن زكرياي رازي پزشك مشهور ايراني نيز از اين گياه براي مداواي بسياري از امراض استفاده مي كرد .
از نظر طبي ريشه اين گياه قسمت مورد استفاده آن است . اين ريشه ضخيم ، گوشتي و برنگ زرد تيره و يا قهو ه اي قرمز بوده كه داراي طعمي بسيار تلخ و بويي نامطبوع است .
براي مصارف طبي ريشه كوشاد بايد اقلا سه ساله باشد تا اثر داشته باشد .
كوشاد داراي ماده اي شيميايي بنام آماروجنتين مي باشد كه بسيار تلخ است . بطوريكه اگر اين ماده را با 5000 قسمت آب مخلوط كنيم هنوز هم طعم تلخ آن حس مي شود .
همچنین حاوی جنتوپيكرين ، جنتوپيكروزيد ، جنتامارين ، جتي سين ، اسيد جنتي سيك و جنتونوسيد . كوشاد همچنين داراي مقدري تانن ، اسانس ، پكتين و چربي مي باشد.
خواص داروئي:
1)اشتها را تحريك مي كند.
2) براي معالجه كم خوني و بيماريهاي عفوني بكار مي رود .
3)اثر ضد تورم درد و براي رفع آرتروز و رماتيسم مصرف مي شود
4)تب بر است
5)بيماري مالاريا را برطرف مي كند
6)درد نقرس را برطرف مي كند
7)حرارت و رطوبت را زا بدن خارج مي سازد
فشار خون را پائين مي آورد
9) اختلالات عادت ماهيانه را درمان مي كند
10) ادرار آور است
11) ضماد كوشا با سركه براي از بين ژبردن لكه هاي پوست مفيد استطرز استفاده:
جوشانده : مقدر 20 گرم ريشه خرد شده كوشا را در يك ليتر آبجوش ريخته بگذاريد براي مدت 20 دقيقه بآرامي بجوشد ، سپس آنرا صاف كنيد . مقدر مصرف اين جوشانده يك فنجان قبل از هر غذا است .
دم كرده : مقدرا 5 گرم ريشه كوشاد را در يك ليتر آبجوش ريخته و بگذاريد چند ساعت بمانذ . سپس آنرا صاف كرده و استفاده كنيد .
تنطور : اين تنطور را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها خريدري كنيد . مقدر مصرف آن 10-15 قطره همراه با آب سه بار در روز است .
مضرات :
مصرف بيش از حد كوشا ممكن است باعث تحريك معده و بوجود آوردن حالت استفراغ و دل بهم خوردگي شود . زنان باردار و مادران شير ده نبايد از اين گياه استفاده كنند . -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.