صرفنظر از ارزش غذایی قارچ های خوراکی،استفاده از قارچ بعنوان دارو از گذشته های دور مرسوم بوده است.اکنون خواص ضدتوموری قارچ به اثبات رسیده است. پلی ساکاریدهای موجود در قارچ های خوراکی تولید انترفرون و انترلوکین را در انسان افزایش داده و این مواد باعث تخریب سلول های سرطانی میشوند.انواع مختلفی از قارچ های خوراکی وجود دارند که اثرات سلامتی گوناگون هریک شامل خواص ضد توموری و ضد آلرژی، ضد سرطان معده، دیابت ، روماتیسم ، مشکلات فشار خون و… میباشد. دانشمندان درحال تهیه کپسولی به نام لنتیان از عصاره قارچ شیتاکه هستند تا دربسیاری بیماری ها مثل آلرژی، استرس، ناراحتی های کبدی کلیوی ، تومور، هپاتیت، روماتیسم، دیابت، سوزاک، سرماخوردگی وایدز به کار گرفته شود.