-
نویسندهنوشتهها
-
۲۹ آبان، ۱۳۹۰ در ۱۱:۴۲ #71582
zahra jamshidi
مشارکت کنندهمتاسفانه در حالي که بيشتر کشورهاي دنيا در حال پيشرفت به سمت توليد محصولات غذايي ارگانيک هستند در کشور ما توجه چنداني به توليد چنين محصولاتي نميشود. اين در حالي است که برخي باغداران و کشاورزان با برگزارکردن ساليانه نمايشگاههاي عرضه محصولات ارگانيک، ادعاي طبيعيبودن محصولشان را دارند. جالب اينجاست که هنوز سازمان رسمي خاصي براي تاييد ارگانيک بودن يا نبودن محصولات کشاورزي در کشورمان وجود ندارد و اصلا هيچ يک از محصولات ارائه شده در اين نمايشگاهها مهر و نشان ارگانيک بودن را نداشتهاند. هرچند توليد و عرضه خوراکيهاي ارگانيک در کشور ما تنها در حد يک ادعاست اما در حال حاضر محصولات ارگانيک زيادي در دنيا توليد ميشوند که در ادامه به تعدادي از آنها اشاره ميکنيم.
ادويه کاري
اين ادويه يکي از پرطرفدارترين چاشنيهاي غذا بين هنديهاست. به همين دليل هم کشاورزان کشور هندوستان يكي، دو سالي است که توليد ادويه کاري را به صورت ارگانيک آغاز کردهاند. طعم ادويههاي ارگانيک با ادويههاي عادي تفاوتي ندارد اما کيفيت و خواص آنها به دليل وجودنداشتن هرگونه ماده شيميايي در ساختار توليدشان بهتر از ادويههاي معمولي است.آبميوه
در حال حاضر برخي از کارخانههاي توليد آبميوه در کشورهاي اروپايي اقدام به توليد آبميوههاي حاضري کمشکر يا بدون شکر ارگانيک کردهاند. آبانار، آب توتفرنگي و آب آلبالو جزو آبميوههاي ارگانيک اين کارخانهها هستند. متخصصان تغذيه، مصرف آبميوههاي ارگانيک و کمکالري را براي بچهها و افرادي که به دليل مشغله زياد کاري فرصت درستکردن آبميوه خانگي را ندارند، مناسب ميدانند. جالب است بدانيد كه انرژي اين آبميوهها، 140کيلوکالري است و از آوريل سال 2007 در بوفه برخي از مدارس اروپايي به دانشآموزان عرضه ميشوند.غذاهاي آماده
خط توليد غذاهاي آماده منجمد ارگانيک مانند انواع ناگتها و همبرگرها هم چند ماهي است که در کشورهاي اروپايي و استراليا به راه افتاده است. مرغ، گاو، گوسفند يا هر حيوان ديگري که از گوشت آن براي توليد غذاهاي آماده ارگانيک استفاده ميکنند بايد با دانه و علفهاي کاملا ارگانيک و طبيعي تغذيه شده باشند. در طول زمان رشد اين حيوانات هم نبايد هيچگونه آنتيبيوتيک يا هورموني به آنها تزريق شده باشد. آرد سوخاري، پياز و ساير افزودنيهاي موجود در آنها هم بايد کاملا طبيعي باشند.خرما
خرماي ارگانيک در تعدادي از کشورهاي آسيايي توليد ميشود. شکل ظاهري اين خرماها با خرماهاي معمولي تفاوتي ندارد اما مصرفکنندگان ميتوانند بدون دغدغه آنها را با پوست بخورند. شستن اين خرماها پيش از مصرف هم ضرورت چنداني ندارد.چاي
چايهاي کيسهاي ارگانيک در کشورهاي جنوب شرق آسيا مانند چين و ژاپن توليد ميشوند. توليدکنندگان اين چايهاي طبيعي براي جذب مشتري بيشتر از طعمدهندههاي ارگانيک مانند عصاره پوست پرتقال در اين چايها استفاده ميکنند.پاپکورن يا ذرت بوداده
پاپکورن ارگانيک در کشور انگلستان توليد ميشود. البته نوع غني شده با فيبر آن ميتواند جزو بهترين ميانوعدهها براي بچهها و افراد لاغر باشد. جالب است بدانيد كه مصرفکنندگان پاپکورنهاي ارگانيک در کشور انگليس ميتوانند پس از بازکردن بسته اسنکشان، آن را تا چند هفته بدون نگراني از خراب يا کهنهشدن داخل فريزر هم نگهداري کنند.
منابع: Organic Association, Time, IFOAM
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.