عواقب سبزي نخوردن

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72014
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    از مهم‌ترين عوامل موثر در رشد كودكان، تغذيه مناسب و مصرف تمام گروه‌هاي غذايي است، در حالي که کودکان به خوردن برخي از موادغذايي علاقه‌اي نشان نمي‌دهند. معمولا كودكان زير 7 سال تمايلي به سبزي‌ها ندارند…
    درحالي كه مصرف اين گروه باعث تحريک اشتها و تامين انواع ويتامين‌ها و موادمعدني مورد نياز بدن مي‌شود. سبزي‌ها منبع خوب ويتامين‌هاي محلول در آب، به‌خصوص ويتامين C هستند و از نظر فيبر هم بسيار غني‌اند. بنابراين حذف آنها از رژيم غذايي مي‌تواند باعث كمبود ويتامين‌ها و املاح شود. البته عوارضي كه در پي مصرف نكردن سبزي‌ها به وجود مي‌آيد، با توجه به نوع سبزي تفاوت دارد.
    يكي از عوارض مصرف نكردن سبزي‌ها، ابتلا به يبوست است. با توجه به اينكه كودكان تحرك و فعاليت بدني زيادي دارند، بيشتر در معرض خطر كم‌آبي بدن هستند و مصرف نكردن سبزي‌ها و ننوشيدن مايعات، احتمال ابتلا به يبوست را افزايش مي‌دهد. يبوست از مشكلات شايع كودكان سنين 7-3 است و در كودكان 5-3 ساله بيشتر ديده مي‌شود.
    عارضه بعدي، اختلال در رشد و يادگيري است. دريافت‌نكردن مقدار كافي آهن در اين سن، باعث بروز اختلالات رشد و يادگيري مي‌شود كه بعدها غيرقابل جبران است و همراه شدن سبزي‌هاي تازه با منابع حيواني آهن جذب اين ماده معدني را افزايش مي‌دهد. اگر كودك تمايلي به خوردن گوجه‌فرنگي و جعفري نداشته باشد، علايم باليني كمبود ويتامين C در او بروز مي‌كند. خوب است بدانيد محتواي ويتامين C جعفري، بيش از 3 برابر ويتامين C موجود در مركبات در وزن مساوي است. مصرف‌نكردن شويد و ريحان نيز به علايم باليني كمبود مس منجر خواهد شد.
    نخوردن سبزي‌ها باعث كمبود ويتامين A هم مي‌شود. اگر كودك سبزي‌هايي مانند هويج و كدوحلوايي كه منبع بتاكاروتن هستند، مصرف نكند، بدنش با كمبود ويتامين A مواجه خواهد شد. درواقع، در مناطقي كه ميزان ابتلا به بيماري‌هاي عفوني در كودكان بالاست، كمبود ويتامين A وجود دارد. پس براي پيشگيري از كمبود ويتامين‌ها و مواد مغذي مورد نياز بدن، سعي كنيد سبزي‌ها را در برنامه غذايي كودك بگنجانيد.
    البته با توجه به اينكه شايد كودكان تمايلي به جويدن سبزي‌ها نداشته باشند، بهتر است سبزي‌هايي مانند هويج، كرفس و گوجه‌فرنگي را خرد و به سوپ يا سالاد اضافه كنيد. يا وقتي در حال پختن ماكاروني و پيتزا (كه غذاي مورد علاقه بسياري از بچه‌هاست) هستيد، مقداري سبزي معطر مانند جعفري، ريحان و شويد را ساطوري و به مخلوط مواد تشکيل‌دهنده اين غذاها بيفزاييد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.