شیر پیش از این به عنوان یکی از عوامل اصلی در سلامت استخوانها و منبعی برای پروتئین و ویتامین شناخته شده بود.
اما تحقیقات جدید نشان میدهد شیر میتواند نقش اساسی در تقویت حافظه داشته باشد و کسانی که شیر و فرآورده های لبنی(ماست، پنیر، و بستنی) مصرف میکنند از تواناییهای ذهنی بالاتری برخوردار میشوند. در تحقیقاتی که در لندن روی میزان مصرف لبنیات در بیش از 972 زن و مرد انجام شد مشخص شد افرادی که در هفته پنج روز یا بیشتر لبنیات مصرف میکنند دارای حافظهای به مراتب بهتر از افرادی هستند که به ندرت شیر میخورند یا لبنیات مصرف میکنند.
به گفته این محققین با نوشیدن یک لیوان شیر کم چربی و یا بدون چربی میتوان به تقویت حافظه پرداخت. بنا به این تحقیق وجود برخی مواد معدنی از جمله منیزیم در شیر میتواند تضعیف حافظه را به تعویق بیندازد و در عین حال به ثبات کار مغز کمک فراوانی کند. البته این پزشکان مدعی شدند در صورت مصرف لبنیات پرچرب احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میتواند افزایش پیدا کند و افراد باید در مصرف انواع لبنیات میزان چربی آن را مد نظر داشته باشند.