سبزیجات نشاستهدار ماهیتا مواد غذایی مضری نیستند. این سبزیجات خیلی زود افراد را سیر میکنند و میتوانند نیاز بدن به کالری را خیلی خوب برطرف کنند. این مواد بسیار مغذی هستند و اگر در مصرف آنها جانب تعادل رعایت شود، برای بدن خواص زیادی دارند. شاید جالب باشد بدانید که سبزیجات نشاسته دار در طول تاریخ به دلیل خاصیت انرژی بخشی و سیر کنندگیشان، به عنوان یکی از اصلیترین غذاهای کارگران مورد استفاده قرار میگرفته اند. اما مشکل این نوع سبزیجات، بالا بودن کربوهیدرات آنهاست. هضم کربوهیدرات برای افراد دیابتی مشکل است.
با وجود اینکه در اغلب موارد به افراد دیابتی توصیه میشود برای کاهش قندخونشان سبزیجات زیادی مصرف کنند، سبزیجات نشاستهدار از این قاعده مستثنا هستند. نشاسته این نوع سبزیجات بعد از پخته شدن تبدیل به قند شده و خیلی زود توسط بدن جذب میشود.
یکی از بارزترین مثالهای سبزیجات نشاستهدار، سیب زمینی است که امروزه مصرف آن به صورت سرخ کرده بسیار متداول شده است. از مضرات سرخ کردن مواد غذایی که بگذریم، خود سیبزمینی به دلیل بالا بودن میزان نشاسته موجود در آن، میتواند برای افراد دیابتی و افرادی که دارای قندخون بالایی هستند مضر باشد. البته این بدین معنا نیست که باید این سبزیجات را از رژیم غذایی حذف کرد. افراد دیابتی میتوانند با مشورت پزشک خود به میزان محدود و مشخصی از این مواد استفاده کنند.
پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی