رشد سرطان در ايران

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74147
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    رييس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم?پزشکي شهيد بهشتي تاکيد کرد: «شايع‌ترين سرطان در مردان ايراني و کشنده‌ترين سرطان در مردان و زنان ايراني سرطان معده است. »….

    سرطان معده يک سرطان اجتماعي ناشي از فقر و نقص‌هاي علمي و فني است و يکي از دلايل عمده ابتلا به سرطان‌هاي دستگاه گوارش مانند مري و معده، رعايت نکردن بهداشت دهان و دندان است و افرادي که دندان‌هاي بيشتري از دست داده‌اند يا آلودگي‌هاي لثه‌اي به‌ويژه التهاب لثه دارند، بيشتر به سرطان مري و معده دچار مي‌شوند .

    يک دندان افتاده يک بمب انفجاري براي بيماران قلبي و عروقي، بيماري‌هاي مغزي و سرطان‌هاست و اين قضيه در تحقيقات علمي ثابت شده است.» مورد ديگري که می توان به آن اشاره کرد، مصرف زياد نمک است: مصرف نمک در کشور ما 5/3 برابر بيشتر از استانداردهاي جهاني است و مصرف بي‌رويه نمک عامل خطرسازي براي ابتلا به سرطان‌هاي گوارشي محسوب مي‌شود.

    اگر رفتارهاي اجتماعي‌مان را اصلاح کنيم، سرطان معده که در کشورهاي پيشرفته، شايع نيست، در کشور ما کم خواهد شد. معمولا مبتلايان به سرطان معده در 5 سال عمر خود 13 درصد شانس زنده ماندن دارند و 87 درصد آنها مي‌ميرند. رشد سرطان در ايران بيشترين رشد را نسبت به جهان دارد و علت آن رشد شاخص اميد به زندگي در کشور است. مهم‌ترين علت ابتلا به سرطان معده استرس‌هاي شغلي و رواني و ضعيف شدن انسجام خانواده است. عوامل ديگر، مصرف دخانيات و رژيم‌غذايي نامناسب يعني نمک زياد، چربي‌هاي حيواني مانده مانند غذاهاي گوشتي مانده و روغن‌هاي با اسيد چرب ترانس بالا در ابتلا به سرطان است بنابراين براي پيشگيري از ابتلا به اين سرطان خطرناک، توجه به بهداشت دهان و دندان و پرهيز از نمک زياد، دخانيات و غذاهاي فرآوري شده و مانده بسيار تاثيرگذار خواهد بود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.