در سحري شربت آبليمو بنوشيد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71023
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    سوري‌ها در ماه مبارك رمضان به اميد اينكه تاب و توان بدني‌شان به‌خصوص در فصل‌هاي گرم افزايش يابد، در وعده سحر شربت‌ آبليمو مي‌نوشند. اين عادت‌غذايي بد نيست زيرا در اثر تعريق علاوه بر آب، مقداري املاح مثل سديم و پتاسيم نيز از بدن دفع مي‌شود…

    سوري‌ها در ماه مبارك رمضان به اميد اينكه تاب و توان بدني‌شان به‌خصوص در فصل‌هاي گرم افزايش يابد، در وعده سحر شربت‌ آبليمو مي‌نوشند. اين عادت‌غذايي بد نيست زيرا در اثر تعريق علاوه بر آب، مقداري املاح مثل سديم و پتاسيم نيز از بدن دفع مي‌شود. اين 2 ماده معدني در توان ماهيچه‌اي نقش برجسته‌اي دارند و طبيعي است كه كمبود آنها در بدن تاثير‌‌گذار خواهد بود و مصرف موادغذايي غني از پتاسيم مثل آبليمو تا حدودي باعث افزايش توان بدني ما مي‌شود.

    يكي ديگر از عادت‌هاي مردم سوريه، شروع افطار با خرماست. اين عادت در كشور ما نيز وجود دارد. جالب است بدانيد برخي از ارگان‌هاي حياتي و در راس آنها مغز، براي متابوليسم به نوعي قند به نام گلوکز نياز دارند. در گرسنگي طولاني‌مدت، براي تامين قند موردنياز مغز، ابتدا بافت ماهيچه‌اي و به‌خصوص پروتئين‌هاي ماهيچه‌اي تجزيه‌شده و اسيدآمينه‌ها توليد قند مي‌كنند. چربي‌ها هم ناقص مي‌سوزند و طي اين فرآيند، موادي توليد مي‌كنند كه اصطلاحا به آنها اجسام «ستوني» يا «كتوني» مي‌گويند.

    اين اجسام بخشي از سوخت مغز را فراهم مي آورند. بنابراين هنگام افطار، مصرف يك ماده غني از كربوهيدرات مثل خرما باعث جذب سريع و آسان قند مي‌شود و همه مكانيسم‌ها به حالت اوليه برمي‌گردد و ديگر چربي و بافت ماهيچه تجزيه نمي‌شود. مصرف خرما به خصوص اگر با مايعات گرم مثل چاي، شير يا حتي آب‌گرم در وعده افطار همراه باشد، عادت پسنديده‌اي است. فراموش نكنيم كه قند خرما هم قندخون را بالا مي‌برد و كالري دارد و مصرف بي‌حد و حصر آن به خصوص براي ديابتي‌ها مضر است.

    از عادت‌هاي ديگر سوري ها، مصرف انواع و اقسام شيريني‌ها مثل باقلوا و حلواست. مصرف شيريني‌ها عادت پسنديده‌اي نيست و جز آنكه كالري اضافه و مازاد بر نياز وارد بدن كند و باعث سيري كاذب و چاقي شود، فايده ديگري ندارد. پس در ماه مبارك رمضان بهتر است مصرف شيريني‌ها براي تنوع باشد و محدود به مراسم خاص ‌شود.

    در ماه رمضان افطار به نوعي پيش‌غذاست كه تركيب آن شبيه به صبحانه است. بين فاصله پيش‌غذا تا شام كه مي‌تواند يكي، دو ساعت باشد، مي‌توان يك واحد ميوه مصرف كرد و وعده شام نيز بايد سبك باشد در غير اين صورت بايد به مفيدبودن پيش‌غذا براي سلامت شك كرد.
    سلامت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.