لسیتین یکی از لیپیدهای با ارزش خاویار است که در تقویت سیستم اعصاب نقش بسزایی دارد.
خاویار ماده ای پرانرژی و سرشار از انواع ویتامین ها، موادمعدنی، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان ها بوده و منبعی غنی از امگا ۳ است.
تحقیقات نشان می دهد خاویار و ۱۵ نوع موجود دریایی دیگر سرشار از اسیدچرب ضروری هستند.
پروتئین آن دارای اسیدآمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین لیزین است، چربی آن به دو صورت عمده وجود دارد که حاوی ۲۵ درصد کلسترول و ۷۵ درصد لیستین می باشد.
خاویار غنی از نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است که در بدن به اسیدچرب تبدیل می شود. این اسید چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش بسزایی دارد. همچنین در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) موثر بوده و سرشار از آهن است که مصرف آن در افراد دچار کم خونی ناشی از فقرآهن توصیه می شود.
خاویار سرشار از ویتامین های C، B،A، D، E، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک است.
ویتامین A موجود در خاویار در ترمیم و نگهداری اپی تلیان، رشد استخوان و ترمیم رنگدانه مردمک چشم هم نقش بسزایی دارد و ویتامین D موجود در آن موجب تعادل کلسیم و فسفر می شود که مصرف آن در دوره نقاهت، جراحی های بزرگ و بیماری های عفونی در بازگرداندن نیروی از دست رفته مفید است