-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ مرداد، ۱۳۹۰ در ۰۸:۴۳ #70945s.samadiمشارکت کننده
سحری مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان به شمار می رود چرا که طولانی ترین فاصله غذایی تا افطار دارد.
خیلی از افراد به دلیل تنبلی و یا بی دلیل این وعده را حذف می کنند که این امر باعث ایجاد آسیبهای داخلی و فکری در فرد می شود.
در حالت عادی طولانی ترین فاصله غذایی بین شام و صبحانه است که افراد مدت زیادی از این ساعات را در خواب هستند اما در ماه رمضان اگر سحری صرف نشود فاصله غذایی بین 20 تا 24 ساعت است و نداشتن انرژی، آسیب های داخلی مانند زخم معده و مشکلات دستگاه گوارش و آسیب های فکری مانند نداشتن انرژی برای فعالیت فکری را به همراه دارد.
خصوصیات یک سحری سالم
تصور بر این است که مصرف مواد پرچرب مانند خامه، کله پاچه و آبگوشت در وعده سحری مانع از گرسنگی در طول روز می شود اما این مواد چرب نیازمند آب است و فرد را تشنه و کم طاقت می کند و توصیه نمی شود.
این تنقلات قند زیادی دارند و مصرف آنها باعث افزایش ناگهانی قند خون می شود اما بعد از مدت کوتاهی به علت افزایش ناگهانی هورمون انسولین (هورمون تنظیم کنده قند خون) به صورت کاملاً ناگهانی اتفاق می افتد.قندهای مرکب موجود در برنج، غلات، حبوبات و … به تدریج و آرام آرام آزاد می شود و باعث تعادل قند خون در طول روز می شود و فرد در طول روز احساس گرسنگی و ضعف ندارد.
فیبر موجود در میوه و سبزیجات باعث آزاد شدن تدریجی آب در میوه ها و سبزیجات می شود و در این صورت فرد در طول روز احساس تشنگی نمی کند.
فیبرها مواد غذایی را احاطه کرده و مانع از تاثیر زودهنگام آنزیم های دستگاه گوارش به غذا شده و هضم غذا را به تعویق می اندازد.
یک وعده سحری نمونه
مواد غذایی آب پز یا کبابی و سبزیجات، سالاد و میوه ها را یک وعده غذایی سالم در سحر ماه رمضان است.
خواب بعد از سحری
افراد تا 2 ساعت بعد از صرف سحری نخوابند خوابیدن بعد از صرف غذا، فعالیت جذب و هضم غذا را دچار اختلال می کند زیرا ماندگاری مواد غذایی در دستگاه گوارش افزایش یافته و جذب پروتئین زیاد می شود وبه دنال آن جذب سایر گروه های غذایی پایین تر می آید و این عدم تعادل می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در فرد شود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.