-
نویسندهنوشتهها
-
۳ آبان، ۱۳۹۳ در ۱۲:۰۳ #86386s.shahemiمشارکت کننده
متخصصان تغذیه توصیه میكنند كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی حداقل چند نوبت در هفته شلغم بخورید. اگر به ناراحتی معده مبتلا نیستید به یاد داشته باشید كه خواص آب شلغم خام بیشتر از شلغم پخته است اما به طور كلی آب شلغم، بدن را تمیز كرده و مواد سمی را از بدن خارج میسازد.
مریم شیرمستی شلغم را از دسته سبزیجات پاییزی دانست که به دلیل محتوای فیبر بالا هم احساس سیری به همراه دارد و هم قندخون را کنترل میکند و به علاوه موجب کاهش اسید اوریک میشود. وی با اشاره به محتوای بالای کلسیم موجود در شلغم یادآوری کرد: این کلسیم برای تقویت و استحکام استخوانها مفید است. این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نباید هنگام پخت، شلغم را به قطعات ریز تبدیل کرد، افزود: این کار باعث می شود آهن، پتاسیم، فسفر و ویتامینهای گروه ب موجود در شلغم از دست برود و وارد آب شود.
وی به فسفر موجود در شلغم اشاره و خاطر نشان کرد: این فسفر برای تقویت سلولهای عصبی مفید است و بتا کاروتن موجود در شلغم نیز برای دردهای مفصلی و نقرس حتی به صورت استعمال خارجی می تواند مفید باشد. شیرمستی ادامهداد: طبیعت شلغم نقطه مقابل سرماخوردگی است و به عنوان نرمکننده مجاری تنفسی نیز استفاده میشود. این کارشناس تغذیه توصیه کرد: افراد شلغم را همراه با فلفل سیاه مصرف کنند که باعث میشود گرمای درون آن افزایش پیدا کرده و برای سرماخوردگی بهتر باشد.
به گفته شیرمستی شلغم در طب سنتی طبیعتی گرم دارد و برای افراد سرد مزاج مفید است. شیرمستی به زنان باردار توصیه کرد: در دوران حاملگی از شلغم استفاده کنند، زیرا منجر به رشد بهتر جنین آنها میشود. وی گفت: افرادی که انسداد روده یا سنگ کیسه صفرا دارند بهتر است مصرف شلغم را محدود کنند، زیرا ممکن است نفاخ باشد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.