زمانی که به مرغها آنتیبیوتیک میدهند، باید حدود ۵ تا ۱۴ روز از کشتار مرغ خودداری شود.
حساب دل مرغ از جگر آن جدا است. دل مرغ، منبع خوبی برای دریافت پروتیین و آهن محسوب میشود و اسید فولیک هم دارد. این عضو اندرونی، مشکل خاصی ندارد و میتوان آن را مصرف کرد، اما مصرف جگر مرغ، چندان توصیه نمیشود.
مطالعات فراوانی که در کشورهای مختلف ازجمله ایران انجام شده نشان میدهد که متاسفانه در بسیاری از مرغداریهای صنعتی، دورههای منع مصرف گوشت بعد از تجویز داروهای مختلفی مانند آنتیبیوتیکها رعایت نمیشود. بهعبارت سادهتر، مثلا زمانی که به مرغها آنتیبیوتیک میدهند، باید حدود ۵ تا ۱۴ روز از کشتار مرغ خودداری شود؛ مسالهای که در موارد زیادی رعایت نمیشود.
بنابراین مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی میمانند زیرا جگر، محل سمزدایی است و بسیاری از داروها قبل از دفع از بدن داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی خنثی میشوند. بههمین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ آلودگی بالایی بهخصوص به آنتیبیوتیکها دارند. با این حساب، دکتر دباغمقدم توصیه میکند که از مصرف جگر مرغ خودداری کنید.