– از جمله اين که خانم هاي باردار، صبح به محض بيدار شدن و ترک رختخواب، کمي نان خشک يا بيسکويت بخورند.
– توصيه ديگر اين که نيم ساعت قبل و نيم ساعت بعد از صبحانه و حتي در حين خوردن صبحانه، مايعات ننوشند چون نوشيدن مايعات تهوع را تشديد مي کند.
– بهتر است تعداد وعدههاي غذايي را زياد و مقدار غذاي مصرفي در هر وعده را کم کنند يعني به جاي 3 وعده، 5 تا 6 وعده کوچک غذا بخورند تا معده شان هيچ وقت خالي نماند چون خالي ماندن معده دستگاه گوارش را تحريک مي کند.
– در ضمن زنان باردار بايد از مصرف سير، پياز و کلم که ترکيبات گوگردي بودار و محرک دارند خودداري کنند.
– غذاهاي سرخ کرده و چرب و سُسدار هم به علت تشديد اسيد معده، مي توانند باعث تشديد حالت تهوع شوند.
– به خانم هاي بارداري که ويار دارند توصيه مي شود که موقع آشپزي پنجرهها را باز کنند که بوي حاصل از طبخ غذا بيرون برود تا معده شان را تحريک نکند. ضمن اين که از عطرهاي تند و مُحرک استفاده نکنند.
– براي بعضي از خانم هاي باردارخوردن شيريني ها و مواد نشاسته اي باعث کاهش حالت تهوع مي شود. گرچه ما مصرف مواد نشاسته اي و شيريني جات را براي همه گروه هاي سني محدود مي کنيم ولي در مورد خانم هاي باردار چون مصرف شان کاهنده تهوع است، مصرف اين مواد را آزادتر مي گذاريم.
_______________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.