دریافت کم مواد غذایی ابتدا موجب کاهش وزن کودک میشود و اگر این کمغذایی ادامه یابد بهتدریج کودک خود را با این وضع منطبق میکند یعنی قد و قامت او کوچک میشود تا بتواند با غذای کم به بقای خود ادامه دهد. به همین دلیل کوتاهقدی تغذیهای به عنوان یک شاخص توسعه در جهان مطرح است.دوران کودکی از مهمترین دوران زندگی برای دستیابی به رشد کافی و تأمین سلامت در دورههای بعدی زندگی است. تغذیه نامناسب کودک در این دوران عواقب غیرقابل برگشتی به دنبال دارد.
کوتاهقدی، کموزنی، لاغری همراه با کاهش ضریب هوشی، کاهش قدرت یادگیری، افزایش ابتلا به بیماریها و کاهش توانمندیهای جسمی و ذهنی مهمترین عوارض سوءتغذیه در دوران کودکی است.
تنقلات غذایی کمارزش نظیر چیپس، پفک، نوشابه و … مواد مغذی لازم را برای رشد کودک ندارد و حس سیری کاذبی که این مواد ایجاد میکنند موجب محروم شدن کودک از غذاهای اصلی و مواد مغذی و در نهایت موجب بروز لاغری و سوءتغذیه وی میشود و از طرفی مصرف مداوم این مواد میتوانند سبب بروز چاقی در کودک شود.مصرف تنقلات تجاری کمارزش به دلیل زیادی نمک، چربی و شکر زمینهساز بروز بیماریهای مزمن (قلبی- عروقی، چاقی، فشار خون و…) در دوران بزرگسالی است.
تغذیه مناسب و استفاده از میانوعده با ارزش غذایی نظیر شیر، میوه، نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و سبزی و … در برنامه غذایی کودک موجب رشد مناسب او میگردد