-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ اسفند، ۱۳۹۰ در ۰۳:۴۷ #72482s.farziمشارکت کننده
میگرن نوعی اختلال سردرد است که با ترکیب متنوعی از تغییرات عصبی و گوارشی مشخص میشود. درد میگرن اغلب اوقات به صورت درد ضرباندار یکطرفه است که ابتدا خفیف است و کمکم شدید میشود. دردهای میگرنی در همه موارد با بیاشتهایی و تهوع و گاهی اوقات با استفراغ همراه هستند. هنگام ابتلا به میگرن، بیماران نمیتوانند نور را تحمل کنند و برای استراحت به محلی تاریک میروند. حتی در بسیاری موارد تحمل صدا و بو نیز دشوار میشود.
عوامل غذایی تشدیدکننده
برخی مواد غذایی حاوی عناصر و ترکیباتی هستند که عروق خونی را تحت تاثیر قرار میدهند و در افرادی که مستعد به سردردهای میگرنی هستند، مشکل ایجاد میکنند. این ترکیبات در غذاهایی چون شیر گاو، شکلات، نوشابههای الکلی، پنیر سفت و کهنه، مرکبات، کنسروهای گوشت و ماهی، محصولات تخمیری، آجیل، انجیر، خرما، کشمش، پیاز، آسپارتام یا قندهای رژیمی و کافئین دیده میشود. بنابراین باید از مصرف آنها پرهیز شود. سیگار و قرصهای ضدبارداری نیز در ایجاد سردرد نقش دارند. چربیهای اشباعشده هم یکی از علل مهم ایجاد سردردهای میگرنی هستند که علت آن به واسطه افزایش ترشح مواد ایجادکننده سردرد است.
همچنین سوسیس و گوشت نمک سود که به آنها ماده نگهدارنده نیتریت افزوده شده است، نباید مصرف شود. میوهها و سبزیهای کال و فاسد، خوراک کلم، مخمرها، انواع آجیل، ماهی شور و آواکادو نیز به سبب داشتن تیرآمین، در تشدید میگرن نقش دارند.غذاهای مفید
غذاهای حاوی ویتامین 12B در کاهش میگرن موثر هستند. منیزیم نیز باعث کاهش سردردهای میگرنی بخصوص در زنان میشود؛ البته منیزیم باید همراه با ویتامین6B مصرف شود، زیرا این ویتامین سبب تجمع منیزیم داخل سلول میشود که در میگرنهای شدید و حاد باید از سوی پزشک تجویز شود.
از سوی دیگر مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای کمچرب و غنی از پروتئین هستند. کلا غذاهای پروتئیندار در جلوگیری از میگرن مفید هستند. از آنجا که کمبود میزان قند خون از جمله عوامل شروع میگرن است، سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور میوههایی هستند که مصرف آنها موجب افزایش منظم قند خون میشود. همچنین حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا، عدس سبز و قرمز و نخود، همگی فیبرهای محلول دارند که به تثبیت قند خون کمک میکنند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.