تغذيه و سرطان سينه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79246
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    در ایجاد و بروز سرطان سينه، عوامل زیادی تاثیرگذار می‌باشند که از جمله مهم‌ترین آنها، نوع تغذیه نقش بسیار موثری را ایفا می‌نماید. اصولا هورمون زنانه استروژن، زمینه‌ساز و عامل ایجاد سرطان در ارگان‌های مختلف بدن بانوان از جمله سينه، رحم، دهانه رحم و تخمدان تلقی می‌شود، لذا استفاده از غذاهای مختلف با ممانعت از بروز سرطان (با تاثيري همچون تاموکسیفن) و یا کاستن از شدت تاثیرگذاری استروژن، به عنوان عامل کمکی و یا بازدارنده بسیار مفید است. مرور 94 مطالعه که ارتباط بین مصرف سبزیجات خانواده کلم و سرطان را بررسی کرده‌اند نشان داده است که در 67 درصد مطالعات مورد– شاهد، مصرف این سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط بوده است. ترکیبات موجود در خانواده کلم‌ها (کلم براکلی، گل کلم، کلم دكمه یا فندقی) قادر به کاهش استروژن به میزان 50 درصد می‌باشد. ماده موثر در کلم به نام ایندول 3- کاربينول (Indol 3-carbinol) مي‌باشد كه البته هنوز نتايج قطعي در اين مورد به‌دست نيامده است. در مناطقی از چین که کلم به مقدار زیاد مصرف می‌شود، ارتباط مستقیمی بین میزان ایزوتیوسیانات ادرار و کاهش سرطان سینه مشاهده شده است، به طوریکه زنانی که بیشترین مصرف کلم را داشتند، 45 درصد کمتر از زنانی که کمترین میزان را داشتند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بودند. علاوه بر ایزوتیوسیانات، ویتامین C، از طریق اثرات آنتی اکسیدانی در دفع رادیکال‌های آزاد و همچنین اسید آمینه سیستئین و ترکیبات سولفورافان از طریق واکنش‌های زنجیره‌ای در سم‌زدایی بدن از مواد سرطان‌زا موثرند. مطالعات خارج سلولی نقش سولفورافان‌ها را در مهار تکثیر سلول‌های سرطانی حتی در مراحل آخر رشد نشان داده است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.