آشنایی با خواص مرزه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #83608
    Shafiei
    مشارکت کننده

    مرزه از خانواده نعنا به شمار می‌رود و بومی مدیترانه شرقی و جنوب غربی آسیاست.
    مرزه از سبزی‌جاتی است که دارای طعم تندی بوده و در تهیه برخی غذاها و ترشی‌جات و نیز در صنعت داروسازی از آن استفاده می‌شود.این گیاه، بوته کوچکی است با ساقه منشعب و ارتفاع آن حدود 20- 15 سانتی‌متر است.

    برگهای آن باریک دراز، نوک تیز، نرم و پوشیده از تارهای کوتاه است که به همین سبب به رنگ سبز مات یا مایل به خاکستری جلوه می‌کند و گل‌های این گیاه به رنگ‌های قرمز و سفید هستند.

    خواص دارویی و موارد مصرف:
    •سرشاخه گلدار آن اثر نیرو دهنده و تقویت کننده برای بدن دارد.
    •تسهیل کننده عمل هضم است.
    •مقوی معده است.
    •مدر، بادشکن و به طور خفیف اثر قابض، رفع اسهال و ضد انگل دارد.
    •در درمان دردهای عصبی و نرمی استخوان تاثیر دارد.
    •دم‌کرده آن در رفع گرفتگی معده و روده موثر است.
    •حمام (بخور) جوشانده برگ‌های گیاه مرزه برای بهبود دردهای روماتیسمی موثر است.
    •دم‌کرده آن دارای اثرات ضدسرفه و خلط آور است.
    •اثرات ضدانعقادی خون دارد.
    •مصرف آن برای کاهش وزن توصیه می‌شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.