[align=justify]مطالعات محققان دانشگاه گراندای اسپانیا نشان می دهد که آنتی اکسیدان موجود در آب مرکبات، 10 برابر میزانی است که تا امروز تصور می شد.
تاکنون ارزش مواد غذایی بر اساس خاصیت آنتی اکسیدان آنها، با تحریک هضم غذا در دستگاه گوارش و اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی بخش مایع در روده کوچک برآورد می شد.
محققان به تازگی روشی به نام پاسخ آنتی اکسیدانی جهانی (GAR) توسعه داده اند که در آن فعالیت آنتی اکسیدانی بخش جامد روده بزرگ اندازه گیری می شود. بر اساس این روش، خاصیت آنتی اکسیدانی آب مرکبات (پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش و گریپ فروت) 10 برابر میزانی است که تابه حال تصور می شد.
محققان پس از این مطالعه توصیه کرده اند که در ترتیب جداول بهداشت حرفه ای ظرفیت آنتی اکسیدان مواد غذایی تجدید نظر شود.