RE: منیزیم و سلامتی

#101468
farzaneh negahban
مشارکت کننده

كدام مواد غذايي بيشتر حاوي منیزیم هستند؟ گوجه‌فرنگی منیزیم فراوانی دارد. در میان مغزها، بادام، فندق و تخمه کدو حلوایی بیشترین مقدار منیزیم را دارند. انواع لوبیاها هم داراي منابع منیزیم هستند. در گروه میوه‌ها هم موز و انجیر خشک منیزیم بیشتری دارند و در گوشت‌ها، ماهی تن مملو از منیزیم است. غلات سبوس‌دار نیز از منابع عالی این ماده‌ معدنی محسوب می‌شوند و توصیه می‌شود برای تامین منیزیم روزانه از این گروه غذایی استفاده شود.

رژیم‌های غذایی سرشار از مواد غذایی تصفیه ‌شده، زمینه بروز کمبود منیزیم هستند. همچنين دنبال كردن يك برنامه‌غذایی که كمتر حاوي سبزيجات است، احتمال کمبود منیزیم را بالا می‌برد. فعالیت‌های ورزشی شدید، مصرف داروهای ادرارآور، ملین‌ها، استروییدها، داروهای شیمی‌ درمانی و آنتی‌بیوتیک‌ها نیز زمینه‌ساز کمبود منیزیم هستند. ابتلا به دیابت و بیماری‌های التهاب روده، اسهال و بیماری‌های مربوط به پانکراس هم از عوامل موثر در بروز علایم کمبود منیزیم هستند.