محسن مشکات، معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی اظهار داشت: تا زمانی که مواد خام دامی فرآوری نشده و تبدیل به فرآورده خاصی نشوند، نظارت بر سلامت آنها به عهده دامپزشکی است.
نظارت بر سلامت محصولاتی نظیر ماست، پنیر و غیره به عنوان محصولات فرآوری شده به عهده وزارت بهداشت است.
مشکات در پاسخ به اینکه با این تعریف دامپزشکی فقط می تواند بر سلامت شیر خام نظارت داشته باشد، پس تکلیف نظارت بر محصولات محلی عرضه شده در برخی مغازه ها که قاعدتا از شیر غیر پاستوریزه تولید می شوند، چه خواهد بود، گفت: شیر خام این محصولات به طور حتم در کارگاه یا مکان خاصی تبدیل به پنیر و ماست می شود.
وی ادامه داد: تا زمانی که این شیر در کارخانه یا کارگاهی فرآوری نشده باشد، سازمان دامپزشکی بر سلامت آن نظارت می کند اما پس از آنکه فرآوری روی آن انجام شد، باید بازرسان وزارت بهداشت وارد عمل شوند.
معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی بیان داشت: در مورد گوشت به دلیل آنکه عمل فرآوری خاصی روی آن انجام نمی شود نظارت بر سلامت دام و گوشت از زمان ذبح تا بسته بندی و عرضه در قصابی ها و سوپرمارکت ها، به عهده دامپزشکی است.
وی اضافه کرد: وقتی گوشت تبدیل به سوسیس، کالباس یا همبرگر شده و روی آن فرآوری انجام شود، نظارت بهداشتی به عهده وزارت بهداشت است.