مطالعات اخیر حاکی از آن است که تا 2 ساعت پس از مصرف قهوه خطر بروز سکته مغزی تا حدود زیادی افزایش می یابد ولی این اثر بعد از گذشت 2 ساعت خود به خود کاهش می یابد.
محققان دانشگاه Bari ایتالیا در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند که خطر بروز سکته مغزی با مصرف قهوه افزایش می یابد و این خطر در میان افرادی که گهگاه قهوه می نوشند و یا روزی یک فنجان یا کم تر مصرف می کنند بیشتر است.
محققان حدود 390 نفر با سابقه سکته ایسکمی را مورد بررسی قرار دادند. این نوع سکته شایع ترین نوع سکته مغزی است که بر اثر انسداد جریان خون ورودی به مغز ایجاد می شود. در این تحقیق محققان عادات مصرف قهوه آنان را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که 78 درصد از آن ها طی سال های قبل قهوه مصرف می کردند.
نتایج به دست آمده نشان داد که شانس ابتلا به سکته مغزی در یک ساعت اول پس از صرف قهوه در افرادی که در طول روز یک فنجان یا کم تر قهوه می خورند 2 برابر سایرین است. ولی افرادی که مقدار قهوه بیشتری در طول روز مصرف می کنند در مقابل اثرات بلند مدت کافئین مقاومت پیدا کرده اند و کم تر با مشکل مواجه می شوند.
مصرف قهوه اثرات مخرب فیزیولوژیک داشته و باعث بالا رفتن فشار خون می گردد. در مقایسه با قهوه های بدون کافئین، قهوه هایی که سرشار از کافئین هستند به طور چشمگیری باعث سخت شدن دیواره عروق می شود.