RE: ازسویا غافل نشوید

#98912
ezamani
مشارکت کننده

سویا برای اولین بار در کشور چین کشف شد و در آمریکا برای اولین بار در سال 1760 کشت شد. از سال 2000 تا 2007 درایالات متحده آمریکا بیش از 2700 نوع غذا و نوشیدنی جدید با سویا تولید گردید و امروزه آمریکا بزرگترین تولیدکننده سویا و محصولات مرتبط با آن است.
تحقیقات نشان می دهد که سویا تنها حبوباتی است که پروتئین موجود در آن در مقایسه با سایر حبوبات بسیار شبیه به پروتئین‌های حیوانی بوده و می‌تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای گوشت مورد استفاده قرار گیرد. سویا شامل 9 اسید آمینه ضروری مورد نیاز برای رشد و سلامتی انسان است که به آسانی هضم شده و در رده پروتئین گوشت،شیر و تخم مرغ قرار می گیرد.
سویا منبع سرشاری از لیزین است که یک اسید آمینه ضروری برای تغذیه انسان به حساب می‌آید. همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از املاح معدنی شامل کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، روی و فسفر است.
پروتئین سویا منبع سرشاری از ترکیباتی موسوم به ایزوفلاون‌ها است که در پیشگیری از سرطان‌ها، جلوگیری از پوکی استخوان و جلوگیری از وقوع بیماری‌های قلبی- عروقی نقش بسیار مهمی دارد.