تفاوت مردان و زنان در ابتلا به بیماری های مختلف

تفاوت مردان و زنان در بیماری

آمارها نشان می دهد که میانگین سن مردان در مقایسه با زنان کمتر واحتمال ابتلای مردان به بیماری های مختلف بیشتر است. حتی ممکن است علائم یک بیماری در بین مردان و زنان متفاوت باشد. تصمیم داریم در این مقاله به تفاوت مردان و زنان در ابتلا به بیماری های مختلف بپردازیم.

تفاوت مردان و زنان در هنگام بیمار شدن:

۱- حمله قلبی

حمله قلبی یا سکته قلبی زمانی رخ می دهد که یکی از عروق تغذیه کننده قلب مسدود شده و خون و اکسیژن کافی در اختیار عضله قلب قرار نمی گیرد. رژیم غذایی نامناسب، چاقی، نداشتن فعالیت بدنی و سیگار کشیدن در بروز حمله قلبی موثر هستند.
یکی از بیماری هایی که می توان در آن تفاوت مردان و زنان را مشاهده کرد، حمله قلبی است. مردان در هنگام حمله قلبی فشار زیادی را بر روی قفسه سینه خود احساس می کنند. این فشار مانند آن است که یک فیل بر روی قفسه سینه آن ها نشسته است. این علامت در زنان به اندازه مردان شایع نیست.
بسیاری از زنان در هنگام حمله قلبی علائمی مانند درد فک، تنگی نفس، تهوع و گیجی را تجربه می کنند. بیماری قلبی – عروقی (CVD) یکی از علل مهم مرگ و میر هم در زنان و هم در مردان به شمار می رود. اما احتمال آن که زنان بعد از حمله قلبی فوت کنند بیشتر است.

۲- مولتیپل اسکلروز یا ام اس (MS)

مولتیپل اسکلروز یکی از بیماری های شایع سیستم اعصاب مرکزی است. در مبتلایان به این بیماری میلین سلول های عصبی از بین می رود. در نتیجه در هدایت پیام های عصبی اختلال ایجاد می شود.
شدت این بیماری که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد در مردان بیشتر است. به عبارت دیگر، اگرچه شیوع MS در زنان در مقایسه با مردان بالاتر است، اما احتمال ابتلای مردان به انواع پیشرفته تر این بیماری بیشتر می باشد.

تفاوت مردان و زنان در هنگام بیمار شدن

۳- سکته مغزی

علائم معمول سکته مغزی عبارتست از: ضعف ناگهانی در یک سمت بدن، اختلال تکلم، اختلال تعادل و گیجی. اما زنان ممکن است علائم دیگری را نیز تجربه کنند، از جمله: غش، توهم، تهوع، درد، سکسکه و تشنج. معمولاً درمان زنان بعد از سکته مغزی سخت تر است.

۴- ریزش مو

با افزایش سن احتمال از دست دادن موها در مردان در مقایسه با زنان بیشتر است. تا سن ۵۰ سالگی نازک شدن موها و ریزش مو در میان ۴۰ درصد زنان مشاهده می شود. در حالی که این آمار در مورد مردان ۸۵ درصد است.
در مردان معمولاً ریزش مو در نواحی شقیقه و قسمت فوقانی سر رخ می دهد. در حالی که در زنان ریزش مو به صورت پراکنده و در کل سر مشاهده می شود.

۵- آکنه

در اغلب موارد هورمون ها در بروز آکنه نقش دارند. از آنجاکه هورمون های زنان در دوران عادت ماهیانه، بارداری و یائسگی تغییر می کنند در دوران بزرگسالی احتمال بروز آکنه در زنان در مقایسه با مردان بیشتر است.
درمان آکنه ممکن است با توجه به جنسیت فرد مبتلا متفاوت باشد. معمولاً در زنان پزشک جهت کنترل هورمون ها از داروهایی مانند داروهای ضد بارداری استفاده می کند. استفاده از کرم های موضعی که بر روی پوست مالیده می شوند در میان مردان متداول تر است.

۶- استرس

زنان در مقایسه با مردان بیشتر عنوان می کنند که به استرس دچار شده اند. هم زنان و هم مردان علائمی مانند خشم و گرفتگی عضلات را در این شرایط تجربه می کنند، اما در زنان احتمال بروز سر درد و مشکلات گوارشی شایع تر است. همچنین در اغلب موارد زنان در این شرایط احساس می کنند که به گریه کردن نیاز دارند. احتمال بروز علائم جسمی در مردان در مقایسه با زنان کمتر است.

۷- عفونت مجاری ادراری (UTIs)

اگرچه احتمال ابتلای زنان به عفونت مجاری ادراری بیشتر است اما این بیماری در مردان به شکل پیچیده تری مشاهده می شود. از سوی دیگر، علل بروز عفونت مجاری ادراری در مردان و زنان متفاوت است.
در زنان رابطه جنسی و همچنین انتقال باکتری ها از ناحیه مقعد به سمت مثانه در بروز عفونت مجاری ادراری دخیل هستند. در مردان علت بروز عفونت مجاری ادراری می تواند مسدود شدن جریان ادرار به علت بزرگ شدن غده پروستات و یا ابتلا به سنگ های کلیوی باشد.

۸- درد

احتمال وجود درد مزمن در زنان در مقایسه با مردان بیشتر است. این درد بیش از ۶ ماه طول می کشد و به خوبی به درمان ها پاسخ نمی دهد. در زنان درد شدیدتر بوده و مدت زمان بیشتری طول می کشد.
علت بروز این دردها هنوز به خوبی مشخص نشده است. اما محققان معتقدند که تفاوت مردان و زنان از نظر هورمونی در بروز آن موثر است.

۹- استئوپروز (پوکی استخوان)

یکی از بیماری هایی که می تواند نشان دهنده تفاوت مردان و زنان باشد پوکی استخوان است. احتمال بروز پوکی استخوان در زنان در مقایسه با مردان بیشتر است. با این حال، احتمال این که مردان به علت پوکی استخوان و در نتیجه شکستن استخوان ران فوت کنند در مقایسه با زنان بیشتر است.

Loading