کودکان مبتلا به بیش فعالی و اختلال در الگوهای غذا خوردن

بر اساس مطالعه جدیدی که اخیراً در ژورنال بین المللی اختلالات خوردن به چاپ رسیده است، محققان به این نتیجه رسیده اند که کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی بیش از کودکان دیگر ممکن است به سندرم عدم کنترل در خوردن مبتلا شوند. یافته ها نشان می دهند که چندین عامل می توانند چنین مکانیسم بیولوژیکی را بوجود آورند.
بسیاری از کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی (ADHD) در هنگام مصرف داروهای محرک جهت درمان بیماری خود تا حدودی دچار افزایش وزن می شوند، از اینرو کارشناسان به این نکته پی برده اند که ممکن است ارتباط مستقیمی بین اختلال بیش فعالی (ADHD) و اضافه وزن و چاقی در این کودکان  وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که این اختلال در بسیاری از بزرگسالان نیز دیده شده است.
بر طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۱ ، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) اعلام کردند ، حدود ۱۱ درصد (۶.۴ میلیون) از کودکان در ایالات متحده در سنین ۱۷_ ۴  سال به ADHD مبتلا بوده اند. اختلالات رفتاری شایع در این کودکان رفتارهای ناگهانی  و مشکلات مربوط به توجهات در این بیماران بوده است.
کارشناسان همچنین معتقدند که علت افزایش وزن  در برخی از کودکان مبتلا به بیش فعالی ممکن است ناشی از  ارتباط میان رفتارهای  تکانشگری  این بیماران و از دست دادن کنترل در غذا خوردن باشد. از اینرو دانشمندان در صدد بر آمدند که به بررسی وجود این ارتباط در ۷۹ کودک مبتلا به بیش فعالی در محدوده سنی ۱۴_ ۸ سال بپردازند.
هر یک از کودکان شرکت کننده  از طریق تعدادی آزمون، مصاحبه و گزارش والدین، به منظور تشخیص اختلال بیش فعالی ADHD و سندرم عدم کنترل در خوردن (LOC-ES) مورد بررسی قرار گرفتند.  برخی آزمون های اعصاب نیز جهت اندازه گیری میزان کنترل آنها در هنگام تنش ها ی روحی و روانی صورت گرفت.
محققان دریافتند که کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با کودکان سالم، ۱۲برابر  بیشتر احتمال دارد که به اختلال عدم کنترل در خوردن LOC-ES مبتلا شوند. همچنین کودکانی که اضافه وزن داشتند و به LOC-ES مبتلا بودند نیز، ۷ برابر بیشتر ممکن بود به ADHD مبتلا شوند ولی این نکته در مقایسه با کودکان چاق  که LOC-ES نداشتند صدق نمی کرد.
کودکانی که مبتلا به هردو  اختلال ADHD و LOC-ES هستند ممکن است توسط فرم شدیدتری از ADHD که شامل سطوح بالاتر از تکانشگری هاست  و الگوهای غذا خوردن را  بشدت تحت تاثیر قرار  می دهد قرار گیرند. از دلایل دیگر در این اختلالات  نیز می توان به استعداد ژنتیکی اشاره کرد.
نکته عملی: یافته های محققان حاکی از آنست که ارتباط مستقیمی میان اختلال بیش فعالی ADHD در کودکان و سندرم عدم کنترل در خوردن  LOC-ES وجود دارد که این امر می تواند در  ابتلاء به چاقی و اضافه وزن این کودکان در آینده تاثیر گذار باشد. از اینرو پزشکان معتقدند که استراتژی های درمانی جدید و همچنین مطالعات بیشتر  در این زمینه می تواند در پیشگیری و درمان این قبیل اختلالات مفید واقع گردد.

منبع:

Shauna P. Reinblatt et all “Pediatric loss of control eating syndrome: Association with attention-deficit/hyperactivity disorder and impulsivity “  International Journal of Eating Disorders, doi: 10.1002/eat.224

 

Loading