با توجه به تحقیقات جدید سریع غذا خوردن نه تنها اندازه دور کمر را افزایش میدهد، بلکه خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و سکته مغزی را میافزاید. این یافتهها نشان میدهد که سریع غذا خوردن میتواند سلامت کاردیومتابولیک را تهدید کند.
تخمین زده میشود که در سراسر جهان، با توجه به منطقه مورد بررسی، ۱۰ تا ۸۴ درصد افراد به سندرم متابولیک مبتلا باشند. سندرم متابولیک به شرایطی اطلاق میشود که عبارتند از: پرفشاری خون، افزایش دور کمر، افزایش قند خون، افزایش تریگلیسرید خون و کاهش کلسترول خوب (HDL).
ارتباط سرعت غذا خوردن با سندرم متابولیک
محققان ژاپنی ۱۰۸۳ نفر را مورد بررسی قرار دادند. اطلاعات مربوط به سبک زندگی، عادات غذایی، فعالیت بدنی و سابقه پزشکی افراد جمعآوری شد. در شروع مطالعه هیچکدام از شرکتکنندگان نشانههای سندرم متابولیک را نداشتند. افراد بر اساس سرعت غذا خوردن به ۳ گروه تقسیم شدند: سرعت کم، سرعت طبیعی و سرعت زیاد.
طی ۵ سال پیگیری ۸۴ نفر به سندرم متابولیک مبتلا شدند. به طور کلی، غذا خوردن سریعتر با افزایش وزن بیشتر و نیز افزایش قند خون، کلسترول بد (LDL) و دور کمر مرتبط بود. در کسانی که سریع غذا میخوردند نسبت به کسانی که سرعت غذا خوردنشان طبیعی بود، احتمال ابتلا به سندرم متابولیک ۲ برابر بیشتر بود.
به گفته محققان کسانی که با سرعت زیاد غذا میخورند احساس سیری نمیکنند. بنابراین تمایلشان به پرخوری افزایش مییابد. همچنین سریع غذا خوردن سبب نوسان قند خون شده و میتواند منجر به مقاومت به انسولین گردد.
نکته عملی: آهسته غذا خوردن، یک عامل حیاتی در پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک است.
منبع:
Presented at the American Heart Association’s Scientific Sessions 2017, held in Anaheim, CA.