۸۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کلیوی مبتلا هستند.

850 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کلیوی مبتلا هستند.

کلیه‌ها مواد زائد را از بدن دفع کرده و به حفظ تعادل مایعات و الکترولیت‌ها در بدن کمک می‌کنند. همچنین هورمونی تولید می‌کنند که در ساخت گلبول‌های قرمز خون نقش دارد.
بیماری‌ کلیه انواع مختلفی دارد که عبارتند از: سنگ کلیه، بیماری کلیه پلی‌کیستیک، عفونت کلیه و … . آمارها نشان می‌دهد که در سراسر جهان بیش از ۸۵۰ میلیون نفر به بیماری کلیوی مبتلا هستند. به عبارت دیگر، میزان شیوع این بیماری ۲ برابر دیابت (۴۲۲ میلیون) و بیش از ۲۰ برابر سرطان (۴۲ میلیون) یا ایدز (۳۶/۷ میلیون) است. به همین علت باید گسترش جهانی بیماری کلیوی مورد توجه قرار گیرد. ابتلا به این بیماری معمولاً هیچ علامت اولیه‌ای ندارد.
بیماری مزمن کلیوی که بیش از ۳ ماه به طول می‌انجامد ۱۰ درصد مردان و ۱۲ درصد زنان را در سراسر جهان درگیر می‌سازد. بیش از ۱۰/۵ میلیون نفر از این بیماران به دیالیز یا پیوند کلیه نیاز پیدا می‌کنند. علاوه بر این، بیش از ۱۳ میلیون نفر از آسیب حاد کلیوی رنج می‌برند. برخی از این افراد در نهایت به بیماری مزمن کلیوی یا نارسایی کلیه مبتلا می‌شوند. با توجه به این اطلاعات تخمین زده می‌شود که حدود ۸۵۰ میلیون بیمار کلیوی در سراسر جهان وجود دارد.
به گفته محققان حتی اگر بیمارانی که عملکرد کلیه‌شان آسیب دیده احساس بیمار بودن نکنند خطر بروز سایر مشکلات در آن‌ها افزایش می‌یابد. مرگ ناشی از بیماری قلبی در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی بالا است.
گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی در حد هشداردهنده‌ای افزایش یافته است. اما جامعه از این امر آگاه نیست. هزینه‌های این بیماری فشار مالی زیادی را بر روی سیستم‌های بهداشتی وارد می‌کند. ابتلا به دیابت و فشارخون بالا زمینه را برای بروز بیماری‌های کلیه فراهم می‌کند. بنابراین می‌توان گفت که کنترل وزن و پیروی از رژیم غذایی مناسب در کاهش شیوع بیماری‌های کلیوی موثر است.
منبع:

American Society of Nephrology, news release, June 27, 2018.

Loading