۵ توصیه تغذیه ای برای دوران یائسگی

5 توصیه تغذیه ای برای دوران یائسگی

زنان به طور میانگین در سن ۵۱ سالگی یائسگی (منوپوز) را تجربه می‌کنند. تغییرات ایجاد شده طی یائسگی سبب می‌شود که به برخی موضوعات مانند افزایش خطر پوکی استخوان و بیماری قلبی توجه بیشتری شود. بنابراین زنان یائسه باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه‌ای داشته باشند. نکات ذیل می‌تواند به حفظ سلامتی در دوران یائسگی کمک کند:
۱- حفظ سلامت استخوان‎ها، به ویژه در زمان یائسگی، بسیار مهم است. تحقیقات نشان می‌دهد که محصولات لبنی نه تنها در سلامت استخوان نقش دارند، بلکه به کاهش وزن نیز کمک می‌کنند. توصیه می‌شود برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن از محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی استفاده شود.
۲- بیماری‌های قلبی – عروقی علت عمده مرگ در میان زنان بوده و خطر ابتلا به آن با افزایش سن بیشتر می‌شود. توصیه می‌شود حداقل نیمی از غذاهای مصرفی فرد از غلات کامل مانند نان سبوس‌دار تشکیل شده باشد.
۳- طبق توصیه انجمن قلب آمریکا به منظور حفظ سلامت قلب زنان باید حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنند. اسید چرب امگا ۳ که در ماهی‌هایی مانند سالمون یافت می‌شود خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را می‌کاهد. برخی مطالعات نیز نشان داده‌اند امگا ۳ از کاهش استخوان بعد از یائسگی جلوگیری می‌کند.
۴- مصرف مقادیر کافی میوه و سبزی به حفظ سلامت قلب بعد از یائسگی کمک می‌کند. این دسته از مواد غذایی حاوی کالری و چربی کمی هستند و در کنترل وزن نیز نقش دارند. علاوه بر این، پتاسیم موجود در میوه و سبزی به کنترل فشارخون کمک می‌کند.
۵- با افزایش سن شیوع دیابت در میان زنان افزایش می‌یابد. تحقیقات نشان داده در زنان یائسه‌ای که آجیل بیشتری مصرف می‌کنند خطر دیابت و بیماری قلبی کمتر است.

Loading